Košarka

U ZVEZDI SE MUČIO MESECIMA, PA JE VODIO DO TITULE: Poznato gde Lengston Hol nastavlja karijeru?

Autor Mladen Šolak

Prema informacijama iz Grčke, Amerikanac je nadomak potpisa za novi tim.

Izvor: MN Press

Doskorašnji plejmejker Crvene zvezde Lengston Hol navodno je pronašao novi klub - u Turskoj.

Iskusni Amerikanac (29) igraće sledeće godine u Bahčešehiru, sa kojim će potpisati ugovor na "jednu plus jednu" sezonu, javio je grčki portal "Total basket",

Hol je prošao tešku sezonu u Crvenoj zvezdi, u kojoj je mesecima tražio formu, bio dugo van tima i zbog korone, a onda je na kraju popravio utisak u domaćem prvenstvu.

Nakon što je bio verovatno najbolji igrač crveno-belih u seriji finala plej-ofa protiv Mege, Radonjić je isticao njegov doprinos koji je mnogima promakao.

"Čitavo vreme osporavani Lengston Hol je za nas bio igrač koji je igrao izuzetno značajnu ulogu i u polufinalu ABA lige i u finalnoj seriji. Sada je u plej-ofu to poenterski nadoknadio i bio karika koja nam je omogućila da budemo dobri i u završetku ABA lige i u plej-ofu domaćeg prvenstva. Jako mi je drago zbog njega. Čestitam svim momcima zbog onoga što smo uspeli da napravimo", dodao je Radonjić.

Ovih dana, Hol je po svemu sudeći stupio u kontakt sa klubom za koji su prošle sezone nastupali srpski internacionalci Vladimir Štimac i Stefan Janković.

On je pre dolaska u Zvezdu nosio dres grčkog kluba Promiteas iz Patre, u kojem je proveo tri sezone. Ako zaista potpiše za Bahčešehir, biće to njegova prva epizoda u Turskoj.