Kraljice!

SUDIJE IH KRALE, ALI LOPTA NE LAŽE: Jelena otkrila euforiju Srpkinja - Nisu oka sklopile posle Španije!

Autor Tamara Ranković

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije iznela je utiske nakon velike pobede protiv Španije i dotakla se spornog faula.

Izvor: MN Press

Košarkašice Srbije napravile su neverovatan uspeh pobedom nad Španijom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, a kapitenske reči Jelene Bruks poručuju - "Zaslužile smo" !

Orila se pesma Srpkinja Valensijom, pale su evropske šampionke, ali pored borbe sa domaćinom hrabre reprezentativke Srbije borile su se i sa sudijama.

Španija je imala napad, Srpkinje su napravile faul na zemlji, ali je doneta diskutabilna odluka da domaći tim dobije dva slobodna bacanja, što je Srbiju moglo da košta pobede. Zabolela je sporna situacija naše heroine, ali su uspele da hrabro okončaju meč.

"Ne želim da se vraćam na to. Situaciju "lopta ne laže" sam imala sa istim tim sudijom na utakmici protiv Crne Gore. Desilo se da su šutirale dva bacanja i promašile. Takva situacija je bila i juče, Bog nas je gledao i zasluženo smo otišle u polufinale! Ovo je bila nerealna odluka, ali nije uspeo da ih vrati u život i donese pobedu Španiji, Srbija je u polufinalu", zagrmela je Jelena Bruks posle trijumfa za "RTS".

Izvor: Profimedia

Kapiten reprezentacije otkrila je da devojke nisu spavale posle istorijske pobede, ponovo su sa uzbuđenjem pogledale celu utakmicu.

"Niko od igračica nije mogao da spava. Uzimali su se i melatonini i sve se uzimalo, ali su devojke kao i ja spavale samo dva sata. Uspele smo ponovo da pogledamo našu utakmicu od sinoć na njihovom programu. Bilo je lakše gledati je posle, imamo sad dva dana do polufinala i biće vremena za odmor", poručila je Bruks.

Jelena je optimistična i pred polufinale.

"Svakako rastu ambicije i naše su uvek najveće. Ostaje nam da se maksimalno fokusiramo na Belgiju. Idemo utakmicu po utakmicu, maksimalan fokus je na našu igru i šta mi treba da uradimo na terenu da bismo pobedile tu utakmicu", zaključila je Jelena Bruks.