Bravo devojke!

PLAKALE SMO, HOĆEŠ DA SE RADUJEŠ, A NEMAŠ SNAGE! Sonja emotivna posle pobede - Ovo je VELIKA stvar!

Autor Tamara Ranković

Sonja Vasić prepuna je uzbuđenja nakon pobede Srbije nad Španijom.

Izvor: MNPress

Utisci posle ulaska srpskih košarkašica u polufinale se i dalje sležu. Najbolja srpska košarkašica Sonja Vasić posebno emotivno doživljava ovo takmičenje jer je to poslednji Evropski šampionat koji igra sa reprezentacijom.

Srpkinje su uspele da posle šest poraza prvi put pobede Španiju na ovom takmičenju, i tako evropske šampionke stave u poziciju da se posle deset godina prvi put ne bore za medalju. Sonja je svesna kakav su uspeh napravile ona i ostale devojke.

"Naši dueli sa Španijom su prepuni emocija poslednjih godina. Za nas je ovo bila velika stvar. Za sve nas koje smo dugo u ovoj ekipi, jer imamo polovinu igračica iz Budimpešte, ovaj četvrtfinalni duel je imao ogromnu težinu i ulog. To se videlo kada nam je dosuđen onaj faul i kada smo sve pale u tom trenutku. Međutim, onda smo dobile priliku da pokažemo koliko zaslužujemo da pobedimo, a energija na našoj klupi pred produžetak i u tajm-autu je bila fantastična", rekla je uvek nasmejana Sonja.

Emocije su bile pomešane, naše devojke stigao je umor, bilo je i suza radosnica, a sada su spremne za novi uspeh i pobedu u polufinalu!

"Ja sedim, nemam snage, ali toliko svi skačemo i deremo se da se napuniš energijom, stvori ti naboj da izađeš na teren koncentrisaniji i spremniji nego ikad. Mislim da jesmo spremne, jer je naš kondicioni trener uradio odličan posao da mi u produžetku dominiramo. Na kraju je bilo spuštanje svih barijera. Većina igračica je plakala. Hoćeš da se raduješ, a nemaš snage da se raduješ, tako da je zaista bila mešavina million emocija, ali, hvala Bogu, svih dobrih", objasnila je najbolja srpska košarkašica.

Izvor: Profimedia

Baš kao što je i kapiten ženske reprezentacije Jelena Bruks otkrila da posle meča devojke nisu spavale, Sonja se nadovezala i potvrdila tu priču.

"Nisu se još slegli utisci od sinoć, još razmišljamo o tome šta se to juče desilo i načinu na koji se desilo… Nismo imale mnogo vremena da spavamo. Od adrenalina nismo mogle da se opustimo, ali imamo dovoljno vremena do subote uveče do polufinala da se fizički oporavimo i na pravi način da se spremimo za sledećeg protivnika", vedra je Sonja.

Zajedništvo je recept koji je održao naše hrabre devojke, a Marina Maljković bila je tu da smiri napetost.

"Utakmica protiv Španije je baš bila puna naboja, promena i veoma napeta, ali moram da priznam da smo uspele da ostanemo u igri do kraja, koncentrisane zajedno. Klupa je stalno bila uz pet igračica koje su na terenu. Marina je zadržala kontakt sa nama bez obzira na to koliko je sve bilo napeto. Napokon smo uspele da dođemo do vrha te planine koji je za nas bio nedostižan i da pobedimo Španiju", zaključila je Sonja Vasić.

Srpkinje polufinalni meč igraju protiv Belgije, pale su šampionke mogu i one! Hrabro devojke!