PLUS 2 NBA IGRAČA!

OVAJ TIM NAPADA SRBIJU U BEOGRADU: Italija bez 3 zvezde hoće na Olimpijske igre, pozvana 4 Teova saigrača!

Autor Nebojša Marković

Olimpijski kvalifikacioni turnir startuje 29. juna, a poznato je 14 igrača na koje će računati jedan od glavnih konkurenata Srbije.

Izvor: Profimedia/MN Press

Bliži se početak kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre, koji će se naredne sedmice održati u Beogradu.

Srbija je kao domaćin i favorit da se plasira u Tokio, ali sada znamo i kako će izgledati tim Italije, jednog od glavnih konkurenata selekciji Igora Kokoškova.

Imala je Srbija dosta svojih problema sa povredama i otkazima igrača u prethodnom periodu, ali situacija u selekciji Italije je verovatno još teža.

Selektor Mateo Saketi objavio je spisak 14 igrača koji će doputovati u Beograd, a među njima očekivano nema tri najveće zvezde tima!

Za Italiju neće igrati Marko Belineli, Luiđi Datome, kao ni Danilo Galinari, pa je jasno da će Italijani imati daleko slabiji tim.

Ovo je spisak Italije, sa kojeg će pred prvu utakmicu u Beogradu protiv Senegala "otpasti" dva imena:

Stefano Tonut (Venecija), Marko Spisu (Sasari), Nikolo Meli (Dalas), Simone Fontekio (Alba Berlin), Nikolo Manion (Golden Stejt), Amedeo Tesitori (Virtus Bolonja), Đampaolo Riči (Virtus Bolonja), Rikardo Moraskini (Olimpija Milano), Mikele Ruzijer (Vareze), Mikele Vitali (Bamberg), Akile Polonara (Baskonija), Avudu Abas (Virtus Bolonja), Muhamet Rasul Dijuf (Ređo Emilija), Alesandro Pajola (Virtus Bolonja).

Ekipu će predvoditi Nikolo Meli, košarkaš Dalas Maveriksa, a zanimljivo je da su na spisku čak četvorica igrača Virtus Bolonje, za koju nastupa kapiten Srbije Miloš Teodosić.

Italija će igrati u grupi sa Senegalom i Portorikom, dok je Srbija smeštena u grupu sa Filipinima i Dominikanskom Republikom. Samo pobednik turnira će obezbediti mesto na Olimpijskim igrama.