Navijamo za kraljice

SRPKINJA PLAKALA, PA NAPLATILA ŠPANIJI SUZE! Nevena pred Belgiju zagrmela - Ovo je NAŠA godina!

Autor Tamara Ranković

Nevena Jovanović veruje da Srpkinje mogu do finala!

Izvor: Profimedia

Posle velike pobede nad Španijom, na redu je reprezentacija Belgije, a heroina koja je srušila protivnice u četvrtfinalu veruje da Srpkinje mogu i do finala!

Nevena Jovanović dala je trojku na deset sekundi pred kraj susreta sa Španijom i stavila tačku na veliki trijumf protiv rivalki koje Srpkinje nisu pobedile prethodnih šest puta na Evropskom šampionatu.

Srpska košarkašica za Tanjug je govorila koliko je njoj i saigračicama trebala ova pobeda protiv evropskih šampionki,a ponovo se osvrnula i na sporni faul koji su sudije svirale.

 "Utakmica je bila teška iz mnogo razloga, zbog naše istorije sa Španijom, a i samog značaj utakmice... Neko samo ne obraća pažnju na sudije, jer se njihove odluke ne menjaju. Sama ta situacija sa slobodnim bacanjima, koliko god to bilo teško u sekundi, mislim da nam je dalo dodatnu motivaciju u produžetku, da moramo i možemo protiv njih. Ono što je Sonja rekla, ne treba da ljutite Srbe, mislim da je to pravi opis", objasnila je Nevena za Tanjug.

Pre dve godine Srbija je od Španije pretrpela poraz u Beogradu, a Nevena je tu utakmicu doživela posebno emotivno pa je čak i zaplakala ispred kamere.

"Ta utakmica u Beogradu mi je najteže pala, igrali smo protiv njih na domaćem terenu. Nije da smo u sredu igrale da im vratimo, ali zašlužili smo pobedu u četvrtfinalu. Ovo je naša godina, slavili smo posle toliko utakmica sa njima. Posle četvrtfinala je mnogo devojaka plakalo, a ja sam se isplakala u Beogradu i samo sam bila srećna", rekla je optimistična Nevena.

Srpska košarkašica otkrila je da je bez obzira na prethodne poraze selektorka Marina Maljković duboko verovala da naše devojke mogu do velikog podviga.

"I selektorki i nama je bilo teško da gubimo od Španije svih ovih godina i to u važnim mečevima. Na sastanku pred meč Marina nam je još jednom stavila do znanja da veruje u nas, ceo sistem koji traje godinama. Mislim da smo upile sve ono što nam je rekla i da smo ispunili zadatake na terenu", rekla je košarkašica.

Borbu za finale Srpkinje će voditi protv Belgijanki u subotu od 21 čas.Nevena veruje u saigračice!

"Svi koji su došli u polufinale su jaki protivnici. Belgija je konstantno dobra u poslednjih nekoliko godina, imaju Emu Meseman koja stvarno igra na dobrom nivou i vodi celu ekipu. Imali smo sastanke, imamo vremena da se spremimo. Ko god da je protivnik, ja uvek gledam nas. Verujem u ovu ekipu, devojke i stručni štab", istakla je Nevena.

"Ako mi budemo radile naš posao i sve ono što se od nas traži, mi smo tada najbolji. Mislim da nema potrebe da gledamo protivnika. Samo fokus na nas, da iz utakmice u utakmicu ispravljamo greške iz prethodnih i da prikažemo da najbolju igru ",zaključila je Nevena Jovanović.

 (MONDO/Tanjug)