EDIN U GOSTIMA!

ŠESTA LIČNA: Sansi i Klipersi, Hoksi i Baksi... Ko će u finale?

Izvor Mondo video

U najnovijoj epizodi podkasta "Šesta lična" podkasta Miloš Jovanović razgovarao je sa Edinom Avdićem o finalnim serijama NBA plej-ofa.

Izvor: Mondo

Korak po korak, podkast po podkast, i eto nas skoro na samom kraju NBA sezone. Nakon izuzetno uzbudljivih istočnih polufinala, i nešto manje uzbudljivih zapadnih, stigli smo do pretposlednjeg koraka - konferencijskih finala!

Na istoku, u toku je prava poslastica. "Jastrebovi" Trea Janga i našeg Bogdana Bogdanovića izbacili su favorizovane Seventisikserse, i tako se kao autsajder iz "donjeg doma" kostura probio u sam vrh. Jang, Bogdan i drugari pred sobom imaju enorman zadatak, a to je skinuti skalp Milvoki Baksima, koji pak dolaze nakon bokserskog meča sa Bruklin Netsima. Biće to pravo finale za košarkaške sladokusce.

I jedna i druga ekipa imaju svašta da pokažu i dokažu. Atlanta je pokazala izuzetno atraktivnu košarku tokom ovog doigravanja, uz Janga kao dirigenta jednog impresivnog napadački orjentisanog orkestra. Da li dodaje ili poentira, Jang je svakako pretnja svaki sekund koji provede na parketu, a ceo tim funkcioniše izuzetno kada je on inspirisan.

Baksi, sa druge strane, su izuzetno motivisani. Savladali su moćne Netse, kojima je jedan Kevin Durent ipak bio premalo. Nošeni sve boljim partijama Janisa Adetokumba, kao i uvek pouzdanim Krisom Midltonom, te defanzivnim napastima poput Džrua Holideja i Pi Džeja Takera, oni su svakako nominalni favorit na istoku. Mogu li i izgurati to do kraja?

Na zapadu ništa novo rekli bi - Sjajni Sansi, koji su do jutros bili u seriji od devet uzastopnih plej-of pobeda, svakako više nisu novost. Klipersi su se dosad već i navikli da otvaraju sa 0-2 u seriji, ali druga je to priča bez Kavaja Lenarda, čiji je povratak na parket vrlo u magli.

Klipersi jesu imali "nafte" da savladaju Jutu, koja se potpuno raspala kad je to najmanje trebalo, i uspeli su da vrate jednu utakmicu u "Stejplsu" uprkos povratku Krisa Pola. Ali ovi moćni Sansi su jedan potpuno drugi par čarapa, i legitimno je pitanje mogu li ih "jedrenjaci yaustaviti".

Puno puta smo rekli da su Sansi veliki favorit starijih generacija koje su pratila NBA 90tih, i da su na našim prostorima stekli mnogo ljubitelja dok su ljubičasto-beli dres nosili majstori poput Čarlsa Barklija, Kevina Džonsona, Dena Merlija i drugih. Sada, njih menjaju Devin Armani Buker, Diandre Ejton, Džej Krauder, Mikel Bridžis, Kem Džonson - ekipa koju je Monti Vilijams našpanovao do savršenstva, da ih je prosto milina gledati.

Osim standardne "analize" (nazovimo to tako ovaj put), Edin i Miloš takođe prolaze kroz dnevne NBA vesti - trejd Kembe Vokera u Oklahomu, novi trener Boston Seltiksa, kao i rezultati draft lutrije, čiji je dobitnik ove godine Detroit. Bilo je i reči o novom poslu Dejana Milojevića, koji će od iduće sezone biti član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa.

Uz najavljene pljuskove za vikend, i ovaj će podkast biti pravo osveženje u vašem domu…