LOŠ GUBITNIK

UMESTO DA MARINI ČESTITA, ONA JE NAPALA - I TO NA TERENU: Francuskinja je tad besnela, sad se ponovo sreću! (VIDEO)

Autor Nebojša Marković

Finale Evropskog prvenstva Srbija - Francuska videće i ponovni susret dve selektorke, nakon što je posle finala iz 2015. godine Marina Maljković doživela neprijatnu situaciju.

Izvor: Twitter/@Pluton45873221/Printscreen

Košarkašice Srbije ponovo su u finalu Evropskog prvenstva i ponovo će im tamo protivnik biti moćna Francuska.

Ovu selekciju naše devojke su u meču za evropsko zlato već pobedile pre šest godina, a taj meč obeležio je i sraman napad na Marinu Maljković od strane Valeri Garnije, selektorke Francuske.

Selektorka Srbije i dalje sa velikim uspehom vodi naše košarkašice, koje su dramatičnom pobedom nad Belgijom stigle do novog evropskog finala, prvog od tog iz 2015. godine.

Tada je Srbija napravila podvig i savladala Francusku 76:68, a na kraju tog susreta došlo je da napada njihove selektorke Valeri Garnije na Maljkovićevu.

Baš kao i tada, njih dve i dalje predvode ove dve selekcije, a potez Garnijeove na kraju finalnog meča privukao je mnogo pažnje.

Ona je teško podnela poraz od Srbije, nakon meča je i verbalno napala Maljkovićevu, umesto da joj je čestitala na pobedi. Garnije je bila besna što je selektorka srbije tražila tajm-aut na 25 sekundi do kraja, kada je već bilo jasno ko će pobediti.

Međutim, tu nije bilo nikakvih provokacija sa strane Marine Maljković, iako je Garnije smatrala da je srpska selektorka tim potezom želela da ponizi Francusku.

Maljkovićeva je sve objasnila nakon meča:

"Nema govora o provokaciji. Objasnila sam joj zbog čega sam tražila tajm-aut. Želela sam da u igru uvedem Milicu Dabović, koja zbog povrede nije igrala u drugom poluvremenu. Nisam imala drugu priliku za to, osim da zatražim tajm-aut i mislim da je ljudski na taj način odati počast kapitenu našeg tima, za koju je ovo možda i poslednje Evropsko prvenstvo", rekla je Maljkovićeva 2015. godine.

Srbija je pre šest godina napravila čudo, a može li isto da ponovi i u nedelju od 21.00?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt