SVAKA ČAST!

SRBIJO, HVALA TI! NISMO GOTOVE, IMA JOŠ DA SE OSVAJA! Košarkašice u emotivnom obraćanju naciji obećale još uspeha

Autor Nemanja Stanojčić

Srpske košarkašice iz Španije imale poruku za sve

Izvor: Profimedia

Srbijo raduj se. Budi ponosna, proslavi uspeh. To su samo neke od mnogih emotivnih poruka koje su košarkašice Srbije uputile iz Valensije.

Lavice Marine Maljković su u finalu Evropskog prvenstva savladale Španiju i domogle se zlata. Potom su se zajedno obratile naciji putem RTS-a.

"Ponosna sam na tim, mi smo, kao mala zemlja, osvojili dva zlata na prvenstvu Evrope. Vraćamo zlato u Beograd", poručila je Ana Dabović.

Najjaču poruku je imala najbolja. Sonja Vasić, MVP šampionata.

"Srbijo, hvala ti što nam daješ priliku da te predstavljamo po svetu. Hvala svima koji su nas podržavali i bili uz nas, ovo je za sve vas. Nismo još gotove, ima još puno da se radi i osvaja ovog leta", jasna aluzija Sonje na presdstojeće Olimpijske igre.

Nijedna od njih nije krila emocije.

"Zahvalna sam svima na podršci koju smo ovde osećali. Ponosna sam i prezadovoljna što sam uspela da osvojim medalju sa ovim devojkama. Svih ovih godina sam ih bodrila i čekala da dam svoj doprinos. Hvala porodici što me podržavala", istakla je Tina Krajišnik.

Kako je turnir odmicao tako je sve veću ulogu imala Aleksandra Crvendakić, pokazala je da to nije slučajno.

"Nadam se da ste svi ponosni na nas kao što sam ponosna ja. Pozdrav za moju porodicu, mama je bila ovde, ali su ostali kod kuće. Volim vas puno", kaže Aleksandra.

Dve najmlađe u timu Maša Janković i Anđela Dugalić bile su posebno radosne.

"Ja sam Anđela iz Čikaga. Najmlađa sam u ekipi i vrlo sam ponosna. Volim ove devojke do Boga", objašnjavala je mlada košarkašice, dok su je sunarodnice ispravljale da treba da kaže "do bola", ali se nije složila sa njima.

"Ma, ne do bola, do Boga bre!", dodala je ona.

Sa osmehom je pred kamere potom stala Maša.

"Pokazale smo da smo tim, ovo je najlepši dan u mom životu", završila je Maša Janković.