KAPA DOLE, LEGENDO

SONJA NEĆE JOŠ DUGO IGRATI, MORAMO DA JE ZADRŽIMO! Marina govorila samo o njoj - Ima još neke stvari da uradi

Autor Mladen Šolak

Selektorka je najveći deo konferencije posvetila najboljoj košarkašici Eurobasketa, neopisivoj Sonji Vasić.

Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel

Srbija je postala šampion Evrope u ženskoj košarci, drugi put u poslednjih šest godina, a selektorka Marina Maljković je nakon druge titule pričala najviše o njoj...

Naravno, o Sonji Vasić!

Nestvarna liderka našeg tima, MVP Eurobasketa, maestralno je vodila na terenu ekipu ka uspehu i još jednoj zlatnoj medalji na kontinentalnom turniru.

"Srbija šampion Evrope" zvuči prelepo za sve navijače naše reprezentacije, a ogromne zasluge za to ima upravo Sonja, koja je najavila da će se uskoro povući - posle Olimpijskih igara u Tokiju.

Zbog svega što je Sonja uradila na Eurobasketu, selektorka Maljković održala je lep monolog o njoj na konferenciji - neposredno nakon što su je igračice polile uz "Koktel ljubavi".

"Svaki MVP će reći da nagrada pripada celom timu i stručnom štabu i to je tačno, ali hoću da pred svima i da pred čitavom svetom evropske ženske košarke odam priznanje Sonji za sve što je uradila. Neće još tako dugo igrati košarku, ima još samo neke stvari da uradi na Olimpijskim igrama, to uopšte nije pritisak na njenim leđima. Ipak, svi koji smo u ženskoj košarci moramo da čestitamo takvoj osobi i takvom igraču kao što je ona", rekla je Marina.

"Najvažnije će biti da je zadržimo u ovom svetu, da bi mogla da delu svo svoje iskustvo sa mlađim generacijama".

Za kraj, dodala je i...

"Sonja, čestitam ti još jednom sa moje strane. Ovo je velika stvar za tebe i treba da uživaš u tome svim srcem".

Pogledajte kako su devojke uživale na podijumu, uz "Bože pravde".

Tek posle toga, selektorka mogla je da pređe na komentar utakmice.

"40 minuta smo se držali plana. Tačnije, lažem, držali smo se plana 32 minuta i zaista mogu da kažem da smo uradili sve što sam tražila u ta 32 minuta. Onda smo imali par izgubljenih lopti, loših situacija, ali to je OK. Potpuno je normalno ako napravite nekoliko grešaka, nije dobro kada mnogo grešite. Tako smo pobedili ovaj veliki tim, ogroman tim, sa tako velikim talentom, veliku košarkašku naciju. Držali smo se plana i bili fokusirani"

Još jednom, Maljkovićeva je istakla veliko priznanje svojim izabranicama.

"Svaka čast mojim košarkašcima za medalju. Ovo je nestvarno šta je ova generacija uradila za srpsku košarku i za srpski sport uopšte. O tome ćemo još puno pričati. Kako moje igračice kažu – nema odustajanjE, pošto još nisu sve naučile padeže jer ih ima i koje dolaze iz Amerike. Sada ćemo malo da proslavimo, pa ćemo da se pripremimo najjače što možemo i za ono što sledi".

A slede Olimpijske igre!