MAESTRO!

SRBIJA JE MALA ZEMLJA, ALI ZEMLJA PRAVIH RATNICA: Marina ima samo 39 godina, a već ČETIRI medalje sa reprezentacijom!

Autor Milutin Vujičić

Naša selektorka Marina Maljković deli lekcije nakon što je sa Srbijom osvojila još jednu zlatnu medalju.

Izvor: MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Eurobasketu, a osim požrtvovane Jelene Bruks i neverovatne Sonje Vasić - u prvi plan mora se staviti i selektorka Marina Maljković koja je napravila fantastičnu generaciju.

To je njena četvrta medalja sa reprezentacijom (dva zlata i dve bronze), a koliko je omiljena među košarkašicama najbolje pokazuje scena sa konferencije za medije.

Prvo je Marina "podviknula" košarkašicama da još glasnije pevaju himnu "Božu pravde", potom su je one "okupale" na konferenciji za medije, da bi 39-godišnja selektorka uz nekoliko snažnih reči završila još jednom veliko takmičenje.

"Igrali smo ratnički skroz. Naša zemlja je mala, ali je to zemlja pravih ratnika ili u ovom slučaju ratnica", rekla je Maljković, prenosi Košarkaški savez Srbije.

Osvrnula se na pobedu protiv Francuske u finalu, koja je bila naša najbolja partija na turniru, nakon dve šok-završnice protiv Španije i Belgije.

"Pored toga, odigrali smo i tehnički i taktički dobro. Glavom smo ostali tu gde je trebalo. Mislim da je ovo stvarno bila, ono što sam i tražila - jedna odlična partija košarke, koju mi treniramo svaki dan. Do sada smo igrali vrlo dobre utakmice, želeli smo da ova u finalu bude stvarno odlična", dodala je Marina Maljković.