HIT

IVON DOLAZI DO MENE I KAŽE NAUČILA SAM BOŽE PRAVDE: Amerikanka oduševila SVE, naučila i srpski kafanski rečnik!

Autor Milutin Vujičić

Američka košarkašica Ivon Anderson oduševila nas je jer je naučila himnu Bože pravde, a uz to zna i neke druge srpske reči. Naučile su je košarkašice..

Izvor: YouTube/screenshot/K1 televizija

Zlatne košarkašice Srbije s razlogom su ovih dana u pažnji medija. Priređen im je doček na čuvenom balkonu posle osvajanja Eurobasketa, pa su nas ponovo rasplakale uz "Vidovdan", kao što su tokom intoniranja himne "Bože pravde" u Valensiji.

Ne samo da su iz sveg glasa pevale himnu na najvišem podijumu, nego je reči naučila i jedina Amerikanka u našem dresu - Ivon, odnosno Ivona Anderson.

Svi su se iznenadili kako je Ivon Anderson, inače iz Arkanzasa, tako brzo naučila srpski jezik, a njena saigračica Saša Čađo, koja joj dosta toga i prevodi kada Marina Maljković pozove tajm-aut, otkrila je da je i nju iznenadila.

"Ivon je tokom čitavih priprema učila himnu", ispričala je Saša gostujući na K1.

"Došla je do mene posle jednog treninga i rekla mi - naučila sam himnu, hoćeš da čuješ? Nije htela odmah pred svima. Rekla sam joj da je brzo naučila, to je zaista neverovatno", oduševila se srpska košarkašica.

31-godišnja Amerikanka je prošle godine postala reprezentativka Srbije i odmah je prihvaćena.

"Moje saigračice su neverovatne, kažu mi sve na engleskom što je potrebno. Bilo je sve zaista perfektno, pričaju engleski sa mnom i mi smo tim - to je najvažnije", kazala je nasmejana Ivon Anderson u jutarnjem programu.

Šta je prvo naučila na srpskom?

"Učim polako, prvo sam brojeve učila, a onda sam polako učila i ostale stvari... Kažu mi - 'e, ovo moraš da naučiš'. Koje su to reči koje moram da znam? Pivo i živeli!", nasmejala je Ivon i njenu saigračicu Sašu koja je prvo upoznala sa srpskom "kafanskom terminologijom", a ostalo će samo doći na svoje.

"To me je Saša naučila! Šalim se, sve saigračice se trude, a ja pokušavam uvek da izgovorim najbolje što mogu", zaključila je naša Ivona.