ANALIZA S EDINOM

ŠESTA LIČNA: Finiks u finalu, ljuti boj na Istoku!

Izvor Mondo video

Edin Avdić bio je gost Miloša Jovanovića u podkastu Šesta lična.

Izvor: Mondo

Nakon mesec i po dana borbe, NBA konačno ima svog prvog finalistu. U pitanju su Finiks Sansi, koji se nakon više od dvadeset i pet godina vraćaju na najveću scenu.

Još od dana legende Čarlsa Barklija, te Kevina Džonsona, Dena Merlija i inih, Finiks nije imao finalistu. Grad u pustinji uvek je slovio za mesto gde se igra atraktivna košarka - setite se samo čuvenih "seven seconds or less" Sansa koje su predvodili Majk D’Entoni i Stiv Neš - ali ono "nešto više" im je na žalost neutralnih ljubitelja uvek izmicalo.

Možda će vas zanimati

Sada, čini se da je ekipa Montija Vilijamsa u "pol poziciji" da po prvi put u istoriji donese prsten u Arizonu. Predvođeni veteranom Krisom Polom, koji je "oprao" svoje grehe prošlosti i prevazišao hrpu loših etiketa koju su mu nalepili bivši vlasnici i saigrači, kao i mladim lavovima Devinom Bukerom i Diandre Ejtonom, Sansi nakon pobede nad Los Anđeles Klipersima odmaraju i čekaju da vide ko će izaći kao pobednik sa Istoka.

Istočno finale, kao i istočna polufinala, odiše zanimljivošću. Činilo se u jednom trenutku da je Atlanta, baš kao i protiv Filadelfije, na konopcima - povreda Treja Janga u trećoj utakmici učinila je da se Milvoki proglasi superfavoritom do kraja. Pa opet, u četvrtom meču povredio se Janis Adetokumbo, a egal su vratili Bogdan Bogdanović i Lu Vilijams.

U petom meču, u kojem opet nisu igrali ni Janis ni Jang, niotkuda je iskrsao Bruks Lopez i sa trideset i tri poena rešio pitanje pobednika, anulirajući pritom odličan učinak našeg Bogdanovića koji se u Jangovom odsustvu profilisao kao lide ekipe. Serija se sada vraća u Džordžiju, a neke prognoze nam kažu da će Jang biti spreman za naredni, možda i odlučujući meč. Čeka li nas i ovde još jedna "sedmica"?

Šta god bude, Miloš i Edin su po običaju imali o čemu da pričaju. Osim analiza zapadnog i istočnog finala, bilo je vremena i da se popriča o vestima iz lige - novi treneri u Indijani, Dalasu i Portlandu, glasine o trejdovima, problemi Bena Simonsa, sve je to deo redovnog nedeljnog menija.

Uživajte u poslednjem studijskom NBA podkastu ove sezone - kako ekipa TV Arena Sport ide na veliko finale koje će raditi sa lica mesta, naredna javljanja biće virtuelne prirode...

Tagovi