NEZVANIČNO

AU! PARTIZAN DAO PANTERU NAJVEĆI UGOVOR U ISTORIJI SRPSKE KOŠARKE: Amerikanac će zaraditi BOGATSTVO za dve sezone!

Autor Milutin Vujičić

Specijalizovani portal Jurohups saopštio je da je Kevin Panter dobio najveći ugovor u istoriji srpske košarke.

Izvor: MN Press

Partizan je ove večeri "zatresao" košarku na Jadranu!

Nakon što su angažovali trenera Željka Obradovića, najtrofejnijeg evropskog trenera, želeli su da mu obezbede i moćan tim koji će se boriti na "četiri fronta" iduće sezone, a kao prva bomba večeras je stigao Kevin Panter, bivši košarkaš Crvene zvezde.

Briljirao je Panter prošle sezone u Armaniju, učesniku fajnal-fora Evrolige sa 14,3 poena u proseku, a crno-beli su ga papreno platili.

Specijalizovani portal "Jurohups" objavio je da je Panter dobio najveći ugovor u istoriji srpske košarke.

Crno-beli su saopštili da je potpisao ugovor na dve sezone, a prema informacijama ovog portala navodno je njegova plata za taj period 3 miliona evra.

Kevin Panter ima srpski pasoš koji je dobio za vreme Kupa Radivoja Koraća dok je nosio dres Crvene zvezde, a potom je prešao u Armani u kom je ostavio zaista odličan utisak. Ipak, iduće sezone oprobaće se u Evrokupu u kom crno-beli tek čekaju žreb.

Amerikanac ima 28 godina i diplomirao je na Univerzitetu Tenesi, a svoju evropsku karijeru je počeo da gradi u grčkom timu Lavrio, odakle je redom prelazio u Antverpen, zatim poljski Rosa Radom, atinski AEK, Virtus iz Bolonje, Olimpijakos, Crvenu zvezdu i na kraju Armani.

U dresu Virtusa iz Bolonje, Panter je osvojio FIBA Ligu šampiona, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača završnog turnira ovog takmičenja.