Sjajno!

HOĆE LI BOGDAN IGRATI ZA SRBIJU? KRSTIĆ OBRADOVAO NACIJU: Strepeli smo zbog njega, a iz KSS stiže dobra vest!

Autor Tamara Ranković

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Nenad Krstić najavio je lepe vesti u vezi sa Bogdanom Bogdanovićem!

Izvor: MN Press

Srpska NBA zvezda završio je sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, ali sada ostaje ono glavno pitanje - Da li će ovog leta igrati za Srbiju?

Bogdan Bogdanović pravi je heroj i ranjeni lav Atlante. Igrao je povređen sve do poslednjeg meča protiv Milvokija koji je njegova ekipa izgubila, da bi kasnije objasnio koliko mu je ta povreda smetala.

Sve je zabrinula situacija sa njegovim kolenom, a o tome da li će Bogdan ipak moći da nastupa za Srbiju optimistične naznake dao je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Nenad Krstić.

"Pa ima naznaka. Mi smo mu želeli da igra finale i osvoji, ali smo želeli i da bude deo tima. Kokoškov ga želi u timu, stalno su u kontaktu, nismo znali kada će završiti sezonu, pa ćemo sada videti", rekao je Nenad Krstić za "RTS".

Izvor: MN Press

Bogdanović će srpskom timu doneti mnogo, ali momci bez njega prvo moraju da pobede Italiju u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre koje je na programu od 20:30 časova.

"Mislim da delujemo okej s obzirom na to kakve su okolnosti. Naravno, ima još prostora za napredak. Jučerašnja utakmica je delovala ohrabrujuće i mislim da smo spremni za večerašnji duel. Svi se nadamo, uvek kažem da treba ići korak po korak, ali to je definitivno naš primarni cilj", rekao je Krstić pred finalnu utakmicu.

Nekadašnji kapiten reprezentacije veruje da iako su igrači umorni znaju koliko je važna utakmica pred njima.

"Ne mislim da je olakšavajuća okolnost, igrači moraju da se odmore, ali svi znamo koliki je ulog. Svi sportisti, ne samo košarkaši, sanjaju o igranju na Olimpijskim igrama. Veliki je ulog i mislim da ovi igrači koji su tu ne razmišljaju o umoru, već samo o tome kako da dođu to tih Olimpijskih igara", zaključio je Nenad Krstić.