Bez dlake na jeziku

HTEO SAM DA IZGUBIM OD HRVATSKE, ALI SU TOLIKO LOŠI DA NISAM USPEO: Aco Petrović brutalno spustio zemljake usred Splita!

Autor Nikola Lalović

Hrvatska košarka je doživela još jedan debakl, a sada je "so na ranu" sipao i Aco Petrović!

Izvor: MN Press

Hrvatska je doživela debakl na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Splitu, pošto su prvo u grupi poraženi od Brazila, a onda ih je Nemačka izbacila u polufinalu. 

Selektor Brazila i legenda hrvatske košarke Aleksandar Petrović odveo je kao selektor Brazil u finale, a posle pobede nad Meksikom u polufinalu je priznao da je protiv svoje domovine želeo da kalkuliše. 

"Bila bi spektakl utakmica nova sa Hrvatskom. Moramo zaboraviti šta se dogodilo u prvoj utakmici. Bez obzira na rezultat, to nije bilo realno stanje utakmice", rekao je Petrović za "Sport klub".

A onda šokirao izjavom da je želeo da izgubi meč!

"Moja namera je bila da izgubim tu utakmicu, ali nisam mogao jer je Hrvatska baš bila loša. A Meksiko je par sati pre dobio utakmicu pre toga protiv Rusa", rekao je brazilski selektor.

Brazil je iz svoje grupe na kraju izašao kao prvi, u polufinalu su dobili meč sa Meksikom koga odlično poznaju i deklasirali su tu selekciju. Ključ je bio u početku drugog poluvremena.

"Onog trenutka kada smo se sabrali u poluvremenu, odigrali smo pet, šest ili sedam perfektnih minuta. Zadovoljan sam, ali posao nije gotov. Mislim da imamo pravo na optimizam jer dobro treniramo i dobro igramo", istakao je Petrović. 

Sada ih od 19:30 čeka meč sa Nemačkom, a iskusni hrvatski stručnjak dobro zna šta su najveći kvaliteti Nemaca.

"Oni imaju petorku koja može sve da preuzima, a sa tim se do sada još uvek nismo susretali. Ima zamki ta utakmica", zaključio je on.