Ide?

DAN "D" ZA BOGDANA I SRBIJU! Koleno ga boli, a nacija čeka - evo kada lekari odlučuju!

Autor Dušan Ninković

Sjajni bek Atlante ima želju da igra na Olimpijskim igrama, ali nije sigurno da će moći.

Jedan od najboljih srpskih košarka i dalje je neizvestan za Olimpijske igre. Bogdan Bogdanović je noćas završio NBA sezonu porazom od Milvokija u finalu Istočne konferencije. Sad mu sledi odmor, a da li će ići u Tokio zavisi od dve stvari: 

- da li će Srbija večeras savladati Italiju

- i da li će lekari dati zeleno svetlo beku Atlante!

Potpredsednik saveza Nenad Krstić najavio je da postoji šansa da Bogdan zaigra i pored naporne sezone koju je završio igrajući preko bola zbog povrede kolena, a iz SAD stižu vesti da je zakazan veoma važan sastanak.

Bogdan će u ponedeljak razgovarati sa doktorima Atlante i dobiti odgovor u kakvom je stanju njegovo koleno, o kojem je govorio nakon poslednjeg meča. Ukoliko lekari procene da Bogdanović mora na pauzu tokom leta, srpski košarkaš će najverovatnije propustiti olimpijski turnir, ako se Srbija plasira.

''Bogdan Bogdanović je rekao da sutra ima sastanak sa medicinskim timom Atlanta Hoksa u vezi sa povredom kolena'', preneo je Kris Kiršner, američki novinar.

Podsećamo, Bogdan je povredio koleno tokom šestog meča serije sa Filadelfijom, ali nije dugo pauzirao. Ubrzo se vratio na teren kako bi pomogao saigračima da stignu najpre do finala konferencije, u čemu su uspeli, a onda i do velikog NBA finala, u čemu Atlanta ipak nije uspela.

Košarkaška reprezentacija Srbije već je desetkovana povredama. Mnogi košarkaši se uporedo sa kvalifikacionim mečevima oporavljaju od povreda koje su doneli iz klubova, a Stefan Jović se povredio na samom turniru. Srbija i u takvoj situaciji igra finale, večeras protiv Italije.