Košarka

BOGDAN NASTAVLJA SA NBA LEGENDOM: Sa njim je ceo tim EKSPLODIRAO, ostaje do 2025!

Autor Mladen Šolak

Napravili su sjajan rezultat i objavljena je logična vest - nastaviće saradnju!

Napravili su senzaciju i nastaviće zajedno!

NBA legenda Nejt Mekmilan ostaće trener Atlante i u sledećoj sezoni, nakon što je maestralno vodio ekipu ka iznenađujućem plasmanu u finale plej-ofa Istočne konferencije. On će prema ugovoru voditi tim i u naredne četiri sezone.

Nekadašnji as Sijetla i trener Indijana Pejsersa preuzeo je ekipu sredinom sezone, konsolidivao je i našao način da izvuče najbolje iz Treja Janga, Bogdana Bogdanovića, Kevina Hertera, Džona Kolinsa i ostatka tima.

Iako im nisu davane velike šanse i iako nisu imali prednost domaćeg terena, Hoksi su najpre u prvoj rundi eliminisali Njujork, a onda su izbacili i Filadelfiju - i to u utakmici odluke na njenom terenu.

Mekmilanov tim hrabro se borio i protiv Milvokija u finalu konferencije i nije mu mnogo nedostajalo da i tu izbori "majstoricu". Na žalost mnogih navijača u Srbiji, Hoksi su ispali skorom 2-4, ali to ni na koji način nije umanjilo ogroman posao koji su napravili pod američkim stručnjakom.

Zato nije iznenađenje što će nastaviti zajedno i sledeće sezone, na zadovoljstvo Bogdanovića i ostatka ekipe.

"On je stara škola, non-stop ponavlja iste stvari. Napravio je sistem i ne izlazi iz toga. Hoće da upari staru i novu školu i ne želi da nam uzme igru i način na koji hoćemo da igramo, ali moramo da ga slušamo. 'I ja moram da imam uticaj na našu igru'. kaže nam. Taj spoj stare i nove škole je dobar za nas. Rekao mi je da moram još više da šutiram, da čekam da igra dođe kod mene. Ne pričamo mnogo, ali to su bili saveti na početku", rekao je Bogdanović jednom priliku o Mekmilanu.