Istraživanje

NAUČNO UTVRĐENO KO JE NAJOMRAŽENIJI SPORTISTA NA SVETU: Lebron odneo ubedljivu "pobedu", NBA košarkaši na udaru!

Autor Nikola Lalović

Košarkaš LA Lejkersa je meta najviše uvreda na društvenim mrežama.

Lebron Džejms
Izvor: Profimedia

Analitičarsku agenciju "Pikvajs" zanimalo je kog sportistu najviše mrze navijači na tviteru i kada su sproveli opsežno istraživanje utvrdili su da najviše uvredljivih komentara dobijaju NBA zvezde. 

Najbolji košarkaš ere Lebron Džejms ubedljivo prednjači i on je sportista koji je pretrpeo najviše uvreda na tviteru, pošto je od juna 2020. do juna 2021. godine njemu bilo upućeno neverovatnih 122.568 uvredljivih poruka. 

Neverovatan je podatak da je drugi na listi fudbaler Mančester junajteda Markus Rašford. Čovek koji je dobio titulu viteza u Britaniji zbog svog humanitarnog rada i aktivizma se našao na meti 32.328 uvreda. To je skoro četiri puta manje od Lebrona, pa je jasno koliko jedan deo javnosti ne voli košarkaša Lejkersa. 

Dalje na listi dominiraju košarkaši, pa je četvrti Kevin Durent sa 24.370 uvredljivih poruka upućenih na njegov račun, a Demijan LIlard je šesti. Treće mesto zauzima Tom Brejdi, a fudbaler sa najviše uvreda upućenih na njegov račun posle Rašforda je Kristijano Ronaldo.