FINANSIJSKA KONSOLIDACIJA

PARTIZAN SE REŠIO TERETA OD 1,4 MILIONA EVRA: Ostoja Mijailović se oglasio - nismo hteli UPPR, ovo je ISTI klub iz 1945!

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan potvrdio rešenje spora sa "Ekspo bankom"

Mijailović i Obradović
Izvor: MN Press

Navikao je Partizan da objavljuje dobre vesti za klub. U prethodnom periodu su to bila pojačanja za tim Željka Obradovića, a sada je stigla još jedna informacija.

Nje u pitanju košarkaš, već pravna strana. Završen je spor sa "Ekspo bankom" koji je nastao po po osnovu štetnih ugovora iz sezone 2005/2006 i tako je rešen veliki probelm.

Vansudskim poravnanjem rešen je teret od 1,4 miliona evra. Potvrda je stigla na zvaničnom sajtu kluba.

"Pre oko četiri godine, najveći pojedinačni problem je bila blokada od strane banke. Bilo je dosta saveta da se klub kao pravno lice uvede u stečajni postupak, bilo je i predloga da se sprovede UPPR (Unapred pripremljeni plan reorganizacije). Izabrali smo najteži put, ali danas sam posebno ponosan na činjenicu da je naš Partizan onaj isti klub koji je nastao davne 1945. godine. Veoma smo zadovoljni obavljenim poslom jer je vansudsko poravnanje ubrzalo čitav proces", poručio je Ostoja Mijailović.

Izvor: MN Press

Predsednik crno-belih nije krio zadovoljstvo.

"Do osnove za ovakav epilog došli smo nakon nekoliko godina teške borbe našeg pravnog tima pred nadležnim institucijama. Dokazali smo ono za šta smo se borili i ono u šta smo čvrsto verovali. Partizan je sada i definitivno finansijski konsolidovan i to je velika vest za sve koji vole klub i podržavaju ga na putu povratka u društvo najboljih", rekao je Mijailović.

Podsetimo, za crno-bele su do sada potpisali Kevin Panter, Zak Ledej,Aleksa Avramović i Rodions Kuruks.