Košarka

ZVEZDA OSTALA BEZ CELE PETORKE, BEK OTIŠAO POSLE OSAM GODINA: Nova stanica je u ABA ligi, igraće i Evropu naredne sezone

Autor Nikola Lalović

U dresu crveno-belih je stigao i do reprezentacije, ali u potrazi za minutažom menja sredinu.

Izvor: MN Press

Prvo Lengston Hol, a onda i Aleksa Radanov! Igrači Crvene zvezde iz prošle sezone istog dana potpisali su ugovore sa novim klubovima. Američki plejmejker je otišao u Tursku, a Radanov ostaje u ABA ligi gde će nastupati za Igokeu. 

On je peti igrač Crvene zvezde koji je napustio klub. Osim njega i Hola klub je napustuio Džordan Lojd koji je kao veliko pojačanje predstavljen u Zenitu, Marko Jagodić-Kuridža koji je otišao u Budućnost, kao i Duop Rit koji se vratio u Australiju. 

Radanov se seli u Republiku Srpsku, a napušta Crvenu zvezdu posle osam godina. Kao junior je nastupao za klub od 2013. godine, a debitovao je za crveno-bele još u martu 2015. upravo kod Dejana Radonjića. 

Potom se kalio u FMP-u tri sezone, da bi 2018. ponovo bio vraćen u Crvenu zvezdu. Posle još jedne godine provedene u redovima "Pantera" na početku prošle sezone je zaigrao kod Saše Obradovića, ali nije ipak uspeo da se nametne i sada će nastaviti karijeru u Laktašima.

Osim ABA lige igraće i košarkašku Ligu šampiona, pa će tako posle sezone u kojoj je nastupao u Evroligi opet imati priliku da igra evropsko takmičenje.