Zvanično!

KALINA SE VRATIO KUĆI, U ZVEZDI DO 2023! Eksplozija na Kalemegdanu - "ODBIO je bogatije, zvali ga i iz ABA lige"!

Autor Nikola Lalović

Iskusni srpski reprezentativac vraća se u Crvenu zvezdu, zvanično je saopštio klub.

Izvor: MN Press

Nikola Kalinić se vratio u Crvenu zvezdu, zvanično je saopštio klub sa Malog Kalemegdana. Kako se navodi u saopštenju crveno-belih on je potpisao dvogodišnji ugovor. što znači da će ostati do 2023. godine. 

Ovako se 29-godišnji krilni košarkaš vratio u Crvenu zvezdu posle šest godina, pošto je dres kluba nosio u sezoni 2014/15. Iz Zvezde je saopšteno da je odbio nekoliko unosnijih ponuda kako bi stigao u Beograd.

"Klub ovom prilikom izražava ogromno zadovoljstvo činjenicom da je Nikola odbio nekoliko značajno unosnijih ponuda pojedinih klubova iz Evrolige i regiona, i odlučio da se vrati u klub sa kojim je svojevremeno osvojio prvu triplu krunu i dao izuzetno veliki doprinos uspesima kluba za koji neskriveno navija", navodi se u saopštenju.

Španski velikani su se borili za njegov potpis, a posle sjajne sezone u dresu Valensije, kako u španskom prvenstvu tako i u Evroligi, rešio je da nastavi karijeru u Srbiji. 

"Nikola Kalinić se vraća kući, a osim što poznaje klub čiji je već bio važan deo, donosi na teren sve moguće kvalitete: koševe, skokove, asistencije, požrtvovanje, borbenost, čvrstu igru u odbrani i sada već veliko osmogodišnje iskustvo igranja Evrolige sa tri kluba. Kalina, dobro došao kući na Mali Kalemegdan – u svoju crveno-belu familiju i tvoju Crvenu zvezdu", zaključak je saopštenja Crvene zvezde.