Car!

KRAO SAM OD OBRADOVIĆA I IVKOVIĆA, NEMOJTE DA ME HAPSITE! Hit izjava Grega Popoviča, sve je priznao! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Uticaj srpskih trenera u košarci je ogroman, toliki da čak i veliki Greg Popovič "krade" od njih!

Izvor: Profimedia/MN Press

Greg Popovič je više puta isticao koliko ceni srpske trenere, ali sada je to još jednom potvrdio. Selektor reprezentacije Amerike je pre nekoliko godina izjavio da je kopirao neke akcije koje je video od Dušana Ivkovića i Željka Obradovića, a sada je to potvrdio.

Jedan novinar ga je na pripremama SAD za Olimpijske igre podsetio na tu izjavu!

"Rekli ste pre nekoliko godina da ste ukrali neke akcije od trenera Ivkovića i trenera Obradovića", glasilo je pitanje, na koje je "Pop" odgovorio potvrdno!

"To je tačno", rekao je on. 

Pitali su ga da li će te akcije koristiti u igri Amerikanca na Olimpijskim igrama, a on je istakao da će to ipak zavisiti od meča do meča.

"Ne znam to zavisi od toga protiv koga igramo. Ali nisam krao samo od njih, krao sam od svakoga od koga sam mogao. Jer ja imam samo deo znanja, a postoji još mnogo pametnih ljudi. A ja nisam tako dobar u izmišljanju", dodao je Popovič. 

Još jednom je pohvalio dva velikana srpske košarke pošto je rekao da od njih itekako ima šta da se vidi kada je trenerski posao u pitanju. 

"Tako da ja pratim i mislim da mi svi koji smo treneri vidimo šta ostali rade. Uzmemo pomalo odavde i pomalo odande. Ta dva trenera uz mnoge druge su dobri ljudi da se od njih nešto ukrade, jer su vrlo pametni."

A na kraju se našalio u svom stilu! 

"Ne mogu da budem uhapšen zbog toga? Zar ne?", rekao je kroz smeh Popovič. 

Njegova reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država se trenutno muči na priprema za OI, Izgubili su mečeve od Nigerije i Australije, ali su pobedom nad Argentinom najavili bolju formu. Na sve to su došli problemi sa virusom korona i Popovič će verovatno morati da u zadnji čas menja svoj tim.