ODLUČENO!

OL-STAR TIM ABA LIGE OD KOJEG STAJE DAH! Bogdan JEDINI Srbin - U najjačoj petorci 2 partizanovca i zvezdaš!

Autor Tamara Ranković

Bogdan Bogdanović našao se u timu zvezda ABA tima koji je pobedio u popularnom glasanju navijača!

Izvor: MN Press

Jedini srpski košarkaš u odbranom društvu.

ABA liga napravila je Ol-star timove od najboljih igrača koji su u njoj nastupali prethodnih decenija, a ljubitelji regionalne košarke stavljeni su pred izbor da glasaju za najbolji tim.

Regionalno takmičenje podsetilo je sve ljubitelje košarke kakvi su sve asovi nastupali na Jadranu, a pobedio je tim koji je zaista impresivan i koji u sastavu ima i srpskog majstora, Bogdana Bogdanovića.

Bogdanović je u regionalnoj ligi igrao u periodu od 2010. do 2014. kao košarkaš Partizana, nakon čega je crno-beli dres zamenio turskim Fenerom.

Pored Bogdana u timu koji je pobedio na Ol-star "turniru" posvećenom 20 godina lige našao se Jan Veseli takođe nekadašnji igrač crno-belih za koje je nastupao od 2008. do 2011. godine. Uz njega se našlo i ime nekadašnjeg beka Crvene zvezde Markusa Vilijamsa. On je u zvezdi igrao sezonu 2014/15 da bi već naredne prešao u Budućnost u kojoj e takođe sadržao isto.

Uz njih, pobednici ovog virtuelnog "turnira" su i Kit Lengford i Krunoslav Simon.

Lengford je igrao za Makabi kada je taj klub poneo titulu šampiona ABA lige u sezoni 2011/12, dok je Simon proveo u Zagrebu deset godina u periodu od 2002. do 2012.