Hvala Danijel!

VIDIM PREZIME NA IĆ, JESI TI SRPKINJA? Anđela mogla da igra za SAD, a onda je naša Amerikanka poslala kod Marine!

Autor Nikola Lalović

Anđela je naša budućnost i najtalentovanija košarkašica Srbije, a otkrila je kako je obukla dres naše reprezentacije!

Izvor: MN Press

Naše zlatne košarkašice uskoro počinju svoj nastup na Olimpijskim igrama, a u Tokio su došle ovenčane slavom, Osvojile su Evropsko prvenstvo pobedom nad Francuskom u finalu EP. 

Deo tog tima bila je i Anđela Dugalić. Najmlađa reprezentativka Srbije ima tek 19 godina, rođena je u Americi, a kaže da se kao evropska šampionka oseća malo srećnije!

"Isto, samo malo srećnije! Ponosna sam i čas mi je da igram za Srbiju. Ovde su mi mama i tata rođeni, ja sam iz Amerike, ali imam srpsku krv", rekla je Anđela. 

Anđela je rođena u Ilinoisu, a u Čikagu je njen uspeh ispraćen prilično burno. Roditelji su primili ogroman broj čestitki!

"Ludilo je, moj tata je dobio puno poruka, kao da je on osvojo Evropsko prvenstvo", rekla je Anđela kroz smeh. 

Iako je Marina Maljković više puta govorila o tome da će pojačavati Srbiju igračicama koje nastupaju u Americi i Australiji, a vuku korene sa ovih prostora, do sada se nije znalo ko je tačno skautirao Anđelu za Srbiju. To je zapravo bila prva "naša" Amerikanka Danijel Pejdž! 

"Ja sam bila u situaciji da mogu da igram za reprezentaciju Srbije i za tim Sjedinjenih Američkih Država. Rekla sam da ću prihvatiti poziv ko god mi priđe prvi. Ali igrala sam u Americi za neki klub, tu su razni fakulteti bili koji su nas gledali i hteli da nas regrutuju. Tu je bila i Denijel Pejdž koja je pomoćni trener na jednom koledžu", priča Anđela, koju je prezime "otkrilo"!

"Ja sam znala ko je ona, a ona nije znala ko sam ja još uvek. Kad sam pričala sa njom pitala me: 'Vidim ić na prezimenu, jesi ti Srpkinja?' Ona je javila selektorski i eto me u timu", otkrila je Anđela.

Olimpijski podkast Angela Dugalić
Izvor: Youtube/Olimpijski komitet Srbije