Put šampiona

BULUT OTKRIO - BILO JE TEŠKO ODRASTANJE, IGRAO SAM BASKET JER JE BIO BESPLATAN! Hteo da igra košarku, ali je to koštalo

Autor Tamara Ranković

Srpski basketaš posle uspešnog dana u Tokiju govorio je o ranijim ambicijama i za njega taličnom Japanu.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Olimpijske igre za Srbiju su počele sjajno. Dve medalje su već tu, a favoriti za odličje, srpski basketaši startovali su sa pobedama u prvom i drugom kolu.

Jedan od članova tima koji važi za lidera i "motor" ekipe Dušan Domović-Bulut imao je značajnu ulogu u obe utakmice, međutim on može da igra na još boljem nivou. Ipak, njegov talenat je neosporan , pa su tako sa sajta Olimpijskih igara odlučili da svet malo bolje upozna Srbina.

Bulut je otkrio kako je njegova primarna želja bila da se bavi košarkom, ali treninzi su se plaćali, a on nije imao dovoljno materijalnih uslova za to "zadovoljstvo".

"Bilo je teško odrastanje, više sam igrao 3x3, jer je bila mnogo zabavnija i besplatna igra. Nisam imao nikakvih problema sa vežbanjem ili slično, samo sam zgrabio loptu, sišao napolje i igrao", objasnio je Bulut.

Srpski basketaš nostalgično se prisetio perioda kada mu je dovoljno bilo da je sa društvom ispred koša iako je želeo da jednog dana postane NBA zvezda.

"U svakom bloku zgrada nalazi se košarkaško igralište. Košarkaški teren je korišćen za druženje. Obično smo igrali košarku; igrali smo se žmurke. Igrali smo fudbal. A onda mi je kliknulo u glavi, da onda želim da budem košarkaš. Tada sam želeo da igram u NBA kao i svi", objasnio je Bulut.

Ipak, kako su sa sajta Olimpijskih igara povezali Bulut je dečačke snove sanjao u vreme raspada Jugoslavije , pa tako nije mogao da ostvari košarkašu karijeru, ali izgleda da se koš ispred zgrade isplatio, jer Bulut sa saigračima Srbiji može da donese još jednu medalju.