PRAVI ČUDA!

AU, BRATE... ŠTA TI RADIŠ! BOGDAN SE JAVIO LUKI: Gledao kako je ubacio 48 poena Argentini, pa se oduševio!

Autor Milutin Vujičić

I Bogdan Bogdanović je oduševljen neverovatnim Lukom Dončićem.

Slovenija je pobedom protiv Argentine (118:100) debitovala na Olimpijskim igrama, a apsolutni heroj utakmice bio je Luka Dončić - u ovom trenutku jedan od najboljih igrača sveta.

Nije želeo da odmara Dončić posle naporne sezone u NBA ligi, igrao je u kvalifikacijama i odveo Sloveniju u Tokio, a tamo već u prvom meču zamalo oborio rekord po broju poena. Postigao je čak 48, a neće biti iznenađenje ako i sebe nadmaši do kraja turnira.

Falilo mu je osam poena kako bi oborio rekord Oskara Šmita iz 1988. godine, a možda bi to i učinio da ga je selektor ostavio na terenu u poslednja četiri minuta, međutim važnije je da bude "svež".

Njegovu monstruoznu partiju protiv Argentine primetili su i ostali košarkaši, a među prvima mu se javio srpski as Bogdan Bogdanović koji ga vrlo dobro poznaje iz NBA lige, dok su znali da "ukrste" koplja i u duelima Srbije i Slovenije.

"Au brate, šta ti radiš!", napisao je Bogdan na Tviteru i time jasno stavio do znanja koliko je oduševljen partijom slovenačkog košarkaša kome je tek 21 godina.

U narednom kolu Slovenija igra protiv Japana (29. jul), a onda sledi veliki derbi sa Španijom (1. avgust) za najverovatnije prvo mesto u grupi, što bi moglo da ima velikog značaja pred početak nokaut faze.