Nova avantura

GOTOVO JE - IGOR KOKOŠKOV JE OTIŠAO: Kraj posle samo godinu dana - TRAŽIO je da ode!

Autor Nikola Lalović

Selektor Srbije je zvanično našao novi angažman!

Izvor: MN Press

Igor Kokoškov zvanično nije više trener Fenerbahčea! Turski klub je zvanično objavio da je prekinuo saradnju sa selektorom Srbije, na njegov zahtev.

Turci su i zvanično potvrdili ono o čemu se dugo pisalo, a to je informacija da se Kokoškov vraća u NBA. On će biti deo stručnog štaba Džejsona Kida u Dalasu. 

Kako se navodi u saopštenju kluba Kokoškov je prihvatio ponudu Dalasa zbog želje da se vrati u NBA, ali i zbog porodičnih razloga. 

"U ovom trenutku klub je ispoštovao želju Igora Kokoškova da ode iz kluba", navodi se u saopštenju.

"ISPUNILI SMO MU SVE ŽELJE"

Izvor: Profimedia

Fenerbahče je u saopštenju naglasio da je ispunio Kokoškovu sve želje u prelaznom roku, ali da je srpski stručnjak ipak izrazio želju da se vrati u Ameriku, gde je radio u prethodnih dvadesetak godina.

"Bord direktora izneo je sve u dogovoru sa stručnim štabom i trenerom Igorom Kokoškovim, čiji ugovor traje do kraja 2022/23 u skladu sa njegovom željom. Sve u vezi sa pripremama i prijateljskim mečevima bilo je oblikovano onako kako je bilo potrebnu našem timu i kako je naš trener želeo", piše Fener.

Kokoškov je nedavno izrazio želju da ode nazad preko okeana.

"Taj zahtev je poslat našem klubu pre određenog vremena, da bi se on pridružio stručnom štabu Dalas Maveriksa. U razgovoru sa našim trenerom, rekao nam je da je prihvatio ponudu zbog porodičnih razloga i zbog povratka u NBA. Klub je poštovao njegovu želju da ode", naglasio je Fenerbahče.

KRAJ POSLE GODINU DANA

Izvor: MN Press

Kokoškov je u Fenerbahčeu proveo prošlu sezonu, nije uspeo da uzme trofeje u Turskoj pored moćnog Efesa, a u Evroligi je poražen u plejofu od ekipe CSKA, mada se mora reći da mu je tim bio desetkovan povredama i igračima zaraženim virusom korona. 

Kokoškov je bio prvi evropski trener na čelu nekog NBA tima kada je u sezoni 2018/19 preuzeo tim Finiksa, ali je na klupi Sansa potrajao samo godinu dana. 

U Dalasu će ponovo sarađivati sa Lukom Dončićem, kome je bio selektor kada je vodio reprezentaciju Slovenije sa kojom je postao prvak Evrope. 

Sa druge strane, nagađano je da će ga u Fenerbahčeu naslediti doskorašnji pomoćnik, a možda posle njega dođe i Saša Đorđević.

Ostaje da se vidi kako će se ova situacija odnositi na reprezentaciju Srbije, sa kojom Kokoškov ovog leta nije uspeo da se plasira na Olimpijske igre.