Nema šortseva!

DRES KOŠARKAŠICA KAKAV NIKAD NISMO VIDELI! Na Olimpijskim igrama šokirale svet - jednodelno i uz telo! (FOTO)

Autor Dušan Ninković

Olimpijske igre u Tokiju obeležile su svojom opremom i devojke koje predstavljaju Australiju u košarci.

Ženska košarkaška reprezentacija Australije rešila je da na Olimpijskim igrama u Tokiju napravi revoluciju. Oprema kakvu smo do sada znali odlaze u istoriju, a one predstavljaju nešto do sada neviđeno.

U prvom meču koji su igrale u Tokiju i izgubile Belgije (70:85) Australijanke su nastupile u jednodelnoj opremi koja na prvi pogled više izgleda kao nešto krojeno za gimnastičarke.

Nema prepoznatljivih dugih šortseva koji padaju ispod kolena, nema širokih dresova koji se naboraju upasani u donji deo opreme...

Dok su devojke iz Norveške odbile da igraju rukomet na pesku u uskim gaćicama i tražile da njihova oprema bude sličnija muškoj - pa su kasnije kažnjene, košarkašice iz Australije su krenule u drugom smeru. Njihova oprema je uska, pripijena uz telo i često mnogo kraća nego šortsevi na koje smo navikli gledajući košarku.

Pogledajte opremu košarkašica Australije:

Da će Australija igrati u ovoj neobičnoj opremi znalo se i nekoliko nedelja pre turnira. Još pre neko što je Liz Kembidž, jedna od najseksipilnijih košarkašica planete, saopštila da neće igrati. Velika zvezda WNBa svojevremeno je bila poznata po izjavi da dugo nije mogla da odluči da li voli muškarce ili žene...

Pogledajte slike Liz Kembidž:

I ona je, zajedno sa saigračicama iz nacionalnog tima pozirala u jednodelnom dresu, koji na otvaranju Olimpijskih igara nije doneo sreću Australiji. Do kraja grupne faze ostali su im još mečevi protiv Kine i Portorika, a dobra vest im je da će pored dva tima iz svake grupe u nokaut fazu i dve najbolje trećeplaisrane ekipe.