Košarka

KLINCI JEDVA ČEKAJU NOVO LETO S PARTIZANOM: Kamp crno-belih oduševio mlade košarkaše

Autor Mladen Šolak

Uspešno je održan Partizanov kamp, na kojem igrače nisu učili samo košarci, već i istoriji, ekologiji...

Izvor: KK Partizan/Dragana Stjepanović

KK Partizan održao je odlično posećeni kamp za mlade košarkaše u Krupnju.

Od 20. jula do danas, više od 160 mladih igrača iz Srbije, ali i Rusije, Ukrajine i Turske, u uzrastu od sedam do 18 godina, trenirali su pod nadzorom trenera mladih kategorija crno-belih.

Pored košarkaških obaveza, oni su učestvovali i u različitim radionicama, na kojima su su učili o ekološkoj svesti i posećivali kulturno-istorijska mesta u Krupnju i okolini.

"Svi igrači su prošli kroz Triglav radionicu, gde su naučili puno vežbi za oporavak, prevenciju povreda i pravilno uvođenje tela u sam trening. Turistička organizacija Opštine Krupanj, učinila je da polaznici kampa saznaju više o teškim bitkama koje je srpska vojska u ovom kraju vodila protiv Austro-Ugarske u I svetskom ratu. Poseta Mačkovom kamenu, na planini Jagodnji, bila je jedna od najupečatljivijih aktivnosti van terena", poručio je klub.

Deo letnjeg kampa KK Partizan NIS, bili su i pobednici takmičenja na Kalemegdanu, a poslednjeg dana kampa organizovana su brojna košarkaška takmičenja.

Izazovi su prilagođeni različitim starosnim kategorijama, a svi učesnici takmičenja su pokazali veliku borbenost ali i pravo drugarstvo, jer podrška za drugove nije prestajala tokom više od 2 sata.

Kamp KK Partizan u Krupnju
Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Tagovi