Košarka

OTKRIVENI DETALJI IZ LEBRONOVE KUĆE - OVAKO JE DOGOVORENA NBA BOMBA: "Evo tebi lopta, vraćam se da osvojim titulu!"

Autor Mladen Šolak

Američki mediji objavili su tok pregovora i detalje oko kojih su se Lebron Džejms i Rasel Vestbruk brzo dogovorili.

U večeri NBA drafta, udarna košarkaška vest u Americi ipak se ticala čuvenog veterana, Rasela Vestbruka.

Nekadašnji MVP lige napustio je Vašington i prešao u Lejkerse na poziv Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, a portal "Los Anđeles Tajms" otkrio je kako se taj trejd dogodio.

Navodno, sve je počelo pre oko dve nedelje, kada je Vestbruk boravio u Džejmosovom domu i zajedno sa Dejvidom pričali su o tome da Ol-star zvezda pređe u Lejkerse.

"Pričali su o ostavljanju ega po strani i o tome da bi trebalo da igraju kao jedan na putu ka osvajanju još jedne titule za Lejkerse", objašnjeno je.

Vestbruk je navodno pričao o tome da je njegov jedini cilj da pobeđuje i da se vrati kući, u svoj rodni Los Anđeles (odrastao je u Long Biču) i da tu postane šampion.

Eksplozivni bek je razjasnio Džejmsu i Dejvisu da mu ne smeta da lopta ne bude kod njega dok Lebron vodi napade, sa čim je imao problem dok je igrao u Hjustonu uz Džejmsa Hardena.

Prema tvrdnjama ljudi koji nisu hteli da otkrivaju svoja imena, ovaj posao je dogovoren u četvrtak tokom dana, a u večernjim satima je objavljen.

Zauzvrat, Vašington će dobiti krilo Kajla Kuzmu, beka Kenvatijusa Kaldvel-Poupa, rezervnog centra Montreza Herela i 22. "pika" prve runde drafta, Ajzeju Džeksona.

Vizardsi su se obavezali da u Lejkerse pošalju i svoje "pikove" druge runde NBA drafta 2024. i 2028.