Zaigrao!

AMERIKA UPOZNALA BULUTA, POGLEDAJTE KAKO IGRA SA NAJBOLJIMA: Sa Srbijom osvojio bronzu, pa odmah zaigrao u SAD! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Najbolji srpski basketaš samo nekoliko dana nakon Olimpijskih igara nastupa u Americi.

Izvor: Twitter/thebig3/printscreen

Zvanično najbolji basketaš sveta i prvoplasirani na 3x3 listi debitovao je u američkoj Big3 ligi. Nakon što je Dušan domović Bulut sa reprezentacijom Srbije osvojio istorijsku bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, odmah se preselio na drugi kontinent.

Već večeras zaigrao je u popularnoj Big3 ligi, zajedno sa nekoliko bivših NBA igrača, a njegov tim je nažalost poražen (41:50), iako je on pružio veoma dobru partiju.

Dušan je na ovom meču postigao devet poena i tako bio treći najefikasniji igrač svog tima. Kada se uzme u obzir da izlazi iz takmičarskog ciklusa i da se nakon privikavanja na azijsku sada prilagođava i na američku vremensku zonu, logično je očekivati da će u narednim mečevima biti sve bolji.

S obzirom na to da su Amerikanci sa ovog susreta izdvojili čak dva Bulutova poteza, možda postane čak i prva zvezda tima ''Pauer'', koji u svom rosteru ima sedmoricu basketaša.

Tu je Rojs Vajt koji je svojevremeno bio košarkaš Sakramento Kingsa, Darnel Džekson koji je profesionalno igrao u NBA, Evropi i Aziji, zatim bivši NBA šampion Glen Dejvis koji je pre nekoliko godina stigao u Zadar, ali za hrvatski tim nije debitovao...

U ekipi je i jedno poznato ime sa evropskih terena. Iskusni Džo Aleksander je godinama igrao u Rusiji, Izraelu, Italiji, Turskoj i Francuskoj. Mnogi ga pamte sa utakmica Evrolige, kada je nosio dres Makabija.

Dušan Domović Bulut je u 3x3 ligu draftovan još pre dve godine, ali nije otišao u SAD kako bi mogao da bude deo srpskog olimpijskog tima. Znalo se da će se u Big3 ligu, prestižno takmičenje koje često igraju i bivše NBA zvezde, odmah nakon završenog takmičenja u Tokiju.

Tagovi