SVE JE JASNO

ŠPANIJA OLAKŠALA SRBIJI - DEVOJKE, SVE JE U VAŠIM RUKAMA: Na pobedu smo od četvrtfinala, Koreja mora da padne!

Autor Nebojša Marković

Izabranice Marine Maljković protiv Južne Koreje igraju za plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara nakon novog trijumfa španske selekcije.

Odlične vesti za košarkašice Srbije - pobeda u poslednjem kolu grupne faze sigurno vodi u četvrtfinale Olimpijskih igara.

Košarkašice Španije savladale su Kanadu u svom poslednjem meču u grupi A u Tokiju i tako učinile da izabranice Marine Maljković sve drže u svojim rukama.

Španija je bila bolja od Kanade 76:66, čime su ostvarile i treću pobedu u grupnoj fazi, nakon što su prvo bile bolje od Južne Koreje, a potom i Srbije.

To znači da će Srbija u meču protiv Južne Koreje moći da pobedom stigne do drugog mesta u grupi i kvalifikuje se u četvrtfinale.

Košarkašice Španije su odlično otvorile meč i posle 10 minuta imale prednost 23:13 na semaforu, a dominirala je Astu Ndur sa 20 poena. Kristina Ouvina je ubaicla 15, Alba Torens je dodala 12 poena i Kanađanke nisu mogle da se nose sa njima.

Srpkinje zato moraju da savladaju Južnu Koreju, jer imaju i slabiju koš-razliku od Kanađanki, pa uprkos što imaju pobedu nad njima, eventualni poraz u meču koji se igra u nedelju od 14.00 časova značio bi stvaranje "trougla" Kanada-Srbija-Južna Koreja sa po jednom pobedom i dva poraza.

Devojke, znate šta vam je činiti!