Baksuz!

SRBIJA ĆE TEŠKO DO ZLATA - PAKLEN ŽREB ZA KOŠARKAŠICE: U četvrtfinalu Kina, pa najteži protivnik na turniru!

Autor Dušan Ninković

Neće biti nimalo lako ženskoj košarkaškoj reprezentaciji da stigne do medalje.

Žreb za srpske košarkašice nije bio ni blizu idealnom!

Reprezentacija koju predvodi Marina Maljković pre samo nekoliko nedelja osvojila je Evropsko prvenstvo, ovih dana se bori i za olimpijsku medalju, a u završnici turnira imaće veoma težak posao. Protivnik naše selekcije u četvrtfinalu biće Kina, a u polufinalu bolji tim iz meča Australije i SAD.

I dok je Kina, u kojoj je Marina Maljković kao trener provela dve godine ekipa protiv koje može da se igra, potencijalni rival sa SAD bi mogao da bude kraj puta do zlata. Amerikanke su u Tokio došle kao prvi favoriti turnira i višestruke osvajačice zlatne medalje.

Od kako postoji ženska košarka kao sport na Olimpijskim igrama, SAD samo tri puta nisu osvojile zlato! Bile su šampionke na poslednjih šest Olimpijskih igara, u nizu koji traje od Atlante 1996. godine.

Takođe, poslednjih šest turnira su završile bez poraza, pa su trenutno na više od 50 uzastopnih pobeda - gledajući samo nastupe na Olimpijskim igrama... Koliko su dominantne pokazuje i finale iz Rio de Žaneira, kada su reprezentaciju Španije savladale 101:72.

Ali, Srbija ima priliku za medalju. Prvo je potrebno savladati Kinu koja je osvojila grupu C ispred Belgije, Australije i Portorika, kako bi se naš nacionalni tim našao među četiri najbolje ekipe turnira. Tamo je sve moguće!