POČELO JE!

NBA LUDNICA JE KRENULA! Lauri izabrao Majami, Polu 120 miliona dolara, Denver i Jokić dobili velika pojačanja

Autor Nemanja Stanojčić

U najjačoj košarkaškoj ligi su krenuli sa promenama u igračkim kadrovima...

Izvor: Profimedia

Ludnica je i zvanično krenula u NBA ligi!

Od momenta kada je prošla ponoć po srednjeevropskom vremenu timovi su dobili dozvolu da krenu sa dogovorima, pregovorima, potpisima o produžetku ugovora ili dovođenju novih igrača. Ukratko - sa promenama u igračkom kadru.

Kao što svi ljubitelji najjače košarkaške lige na svetu znaju, to je ujedno značio i početak trke dvojice novinara u davanju informacija - Adrijan Vojnarovski (ESPN) i Šams Čaranija (Atletik). Imali su pune ruke posla već u prvim satima...

Svakako se dve potpisa, za sada, najviše izdvajaju. Dvojica superstarova su donela odluke - Kajl Lauri i Kris Pol.

Lauri, koji je bio sinonim za Toronto, je doneo odluku da ode iz Kanade i da se pridruži Džimiju Batleru u Majamiju i potpiše trogodišnji ugovor vredan oko 90 miliona dolara. Potvrdio je vest i on sam, ali je još čekaju detalji celog trejda. Navodno bi u suprotnom smeru trebalo da ode Goran Dragić i pikovi. Još jedna dobra vest za Majami je petogodišnji ugovor Dankana Robinsona (90 miliona dolara).

Sjajni plejmejker i veteran Kris Pol je odlučio da ostane u Finiksu. Iskusni organizator igre je bio jedan od nosilaca igre Sansa i razlog što su došli do velikog finala i borbe sa Milvokijem koji je kasnije uzeo titulu.

Pol (36) će za to dobiti 120 miliona dolara u naredne četiri godine.

Dobre vesti stižu i za Denver i Nikolu Jokića. Prema informacijama koje stižu iz Amerike u klubu će ostati Džamičal Grin i Vil Barton, a pojačaće ih Džef Grin.

Džamičal će dobiti 17 miliona za dve godine, Džef 10 za isti taj period, a Barton čak 32 za dve godine. Ovo bi takođe moglo da znači i da Pol Milsap neće ostati deo Nagetsa i da će sa njim otići i Džaval Mekgi.

Potvrda o novom ugovoruBobana Marjanovića je takođe stigla. On će potpisati jednogodišnji ugovor sa Dalasom i ostaće u timu sa Lukom Dončićem. Paraf je stavio i Tim Hardavej junior (74 miliona dolara za četiri godine)

Promene su i u Čikagu koji dovodi Lonza Bola. Doskorašnji plejmejker Nju Orleansa će završiti u Bulsima, dok će u redove Pelikansa otići Tomaš Satoranski, Geret Templ i pik druge runde. Bol će potpisati četvorogodišnji ugovor vredan 85 miliona dolara.

Ludnica je tek počela, biće zanimljivo i u narednim danima...