Idemo!

KAO PROTIV KOREJE, SAMO MNOGO TEŽE! Zlatne Srpkinje se oglasile pred četvrtfinale, sve su složne - Sad je najbitnije!

Autor Nikola Lalović

Žreb nam nije bio naklonjen, ali moramo da idemo na pobedu.

Izvor: Profimedia

Ostaćemo budni do kasno zbog naših košarkašica koje u sredu od 3:00 po našem vremenu igraju meč četvrtfinala Olimpijskih igara sa Kineskinjama. 

Posle poraza od Španije i pobeda nad Južnom Korejom i Kanadom naš tim očekuje težak ispit protiv tima koji gaji agresivan stil igre. 

"Biće to teška i nezgodna utakmica, posebno zato što igramo protiv veoma agresivne ekipe. Videli smo protiv Koreje kako izgleda ta košarka, a Kina je još jača. Svaka utakmica četvrtfinala je teška. Mi moramo da ispravimo naše greške, da pokažemo našu energiju iz svih ovih godina i to je jedini način na koji možemo doći do pobede. Ja se nadam da ćemo uspeti u tome i da ćemo zadovoljne završiti utakmicu protiv Kine", rekla je Ana Dabović za sajt KSS.

Za sada su Kineskinje impresionirale na ovih Olimpijskim igrama i stigle do tri pobede. Redom su padali Portoriko, Australija i Belgija, a Aleksandra Crvendakić smatra da će duel sa Kineskinjama biti ključ ovog turnira.

"Očekuje nas najvažniji meč na turniru. Videli smo da nas je Koreja dosta namučila, a Kina ima sličan stil igre i mnogo je kompletnija. Imaju bolje igračice i na spoljnim i na centarskim pozicijama. Smatram da će većina stvari na terenu zavisiti od nas i fokus treba da bude na našoj igri. Da pokažemo pravu igru, koju nismo imale u grupnoj fazi i verujem da ćemo to uspeti da uradimo u četvrtfinalu", istakla je Aleksandra Crvendakić.

Žreb nije bio na strani naših devojaka, pa će tako u slučaju pobede Srpkinje u polufinalu igrati sa boljim iz duela Australije i Sjedinjenih Američkih Država.