Košarka

USIJAO SE PRELAZNI ROK U NBA LIGI: Kemba Voker se vratio kući, samo MESEC I PO je bio igrač Oklahome!

Autor Mladen Šolak

Ipak neće otići iz Istočne konferencije!

Izvor: MN Press

Još jedna NBA "bomba" posle otvaranja roka za potpise slobodnih agenata.

Ol-star plejmejker Kemba Voker (31) potpisaće za Njujork Nikse i tako će se vratiti u rodni grad, jer je odrastao u Bronksu.

Voker će posle deset godina NBA karijere ostvariti san da u Medison skver gardenu zaigra kao domaći igrač, nakon što je osam godina nastupao za Šarlot Hornetse, potom dve za Boston, a sada tehnički dolazi u Njujork kao igrač Oklahome.

On je 18. juna trejdovan iz Seltiksa u Tandere zajedno sa "pikom" prve runde na ovogodišnjem draftu, kao i za "pika" druge runde drafta 2025. Zauzvrat, Oklahoma je dala Bostonu centra veterana Ala Horforda (35), mlađu "peticu" Mozesa Brauna (21), a uz njih i pika druge runde drafta 2023.

Zanimljivo je da je Voker, inače reprezenativac SAD, čitavu karijeru proveo u Istočnoj konferenciji i tako će i ostati, iako je "na papiru" bio igrač Oklahome.

Prema ugovoru, Voker je trebalo da zaradi 36 miliona dolara ove godine i 37 dolara sledeće, mada je tokom epizode u Bostonu bio utisak da su njegovi najbolji dani ipak iza njega i da ih je ostavio za sobom u Šarlotu.

Međutim, u borbenom timu Niksa svakako bi mogao da dobije i novu energiju. Biće uzbudljivo pratiti Njujork, koji je minule sezone prvi put ušao u plej-of od 2013. godine i ispao u prvoj rundi, u sudaru sa sjajnom Atlantom Bogdana Bogdanovića.

Pre njega, Niksi su ozvaničili potpise Derika Rouza i Aleka Burksa, koji će svakako činiti veoma jaku spoljnu liniju. Takođe, uz Vokera u tim stiže i još jedan NBA veteran, francuski šuter Evan Furnije.