SREĆNO!

NIKO IH NIJE POBEDIO OD 1992, ALI MARININE "LAVICE" TO MOGU: Srbija protiv SAD za finale - "Nećemo odustajati!"

Autor Milutin Vujičić

Aktuelne prvakinje Evrope pokušaće da naprave veliko iznenađenje i pobede Amerikanke, najdominantniju reprezentaciju sveta.

Košarkašice Srbije pokazale su još jednom da uvek daju sve od sebe, pa i kada ih mnogi otpišu. Pobedom nad favorizovanom Kinom ostvarile su plasman u polufinale turnira na Olimpijskim igrama, a tamo nas u petak (6.40) očekuje najteži mogući protivnik - Sjedninjene Američke Države.

U pitanju je selekcija koja na Olimpijskim igrama nije izgubila još od 1992. godine, tačnije neporažene su u poslednja 53 meča na najvećem turniru, ali možda je vreme da Srbija okonča taj niz...

Nema pritiska, Tina Krajišnik poručuje da je svesna težine meča i njihovog kvaliteta, ali poručuje da nema predaje.

"Biti u četiri ekipe na Olimpijskim igrama je veliki uspeh, ali mi smo tim koji se uvek bori do kraja. Svesne smo težine meča sa SAD i kvaliteta njihovog tima. Verujem da ćemo se dobro spremiti i ući motivisano i zašto da ne, pokušati da im prekinemo pobednički niz na Igrama. Mi smo tim koji ima mnogo kvaliteta ali istrajnost, borbenost i energija su aduti koji će nam sigurno pomoći i u polufinalu", rekla je centar srpskog tima Tina Krajišnik za sajt KSS.

Srbija je na Igrama u Tokiju u grupnoj fazi slavila protiv Kanade i Koreje, a doživela poraz od Španije, pre nego što je u četvrtfinalu ostvarila trijumf protiv Kine.

"Igranje protiv Sjedinjenih Država je veliki izazov za nas. Svi timovi na Igrama imaju ogroman kvalitet i dobro znamo kakvu ekipu ćemo imati za protivnika u polufinalu. Zahvalne smo na ovom izazovu i ulazimo u duel bez straha, jer nemamo šta da izgubimo. Pred nama je velika prilika i zbog toga ćemo se boriti kao nikad do sada i nećemo odustajati...", rekla je američka košarkašica Ivon Anderson koja od prošle godine igra za Srbiju.

U drugom polufinalu od 13 sati sastaće se Japan i Francuska.