Idemo!

SRBIJU ČEKA JOŠ MNOGO POSLA! Drim-tim bio je prejak, sad napadamo bronzu - devojke su dale sve od sebe!

Autor Dušan Ninković

Srpske košarkašice spremaju se za meč koji može da im donese medalju na Olimpijskim igrama.

Izvor: MN Press

Košarkašice Srbije poražene su od SAD (79:59) u polufinalu Olimpijskih igara i sutra će se boriti za bronzanu medalju. Poraz od američkog drim-tima ne može previše da boli, jer je to ekipa koja već 29 godina ne zna za izgubljen meč na ovom takmičenju, a pred našim košarkašicama je još jedan izazov.

Marinine lavice sutra će se boriti za bronzanu medalju i deluje da su već nakon poraza misli usmerile ka tom, veoma važnom meču.

Pred kamerama su za RTS govorile Dragana Stanković, Dajana Butulija i Saša Čađo, a sve tri su složne u oceni da je srpski tim dao sve od sebe i da se sada treba što pre fokusirati na poslednji meč u Tokiju.

Aktuelne evropske šampionke imaće priliku da se na tom susretu okite i drugom medaljom ovog leta, što bi bio neverovatan uspeh ženske košarke u Srbiji.

''Mi smo dale sto posto, ali šta je tu je. Pripremamo se za sledeću utakmicu'', bilo je sve što je rekla Dragana Stanković.

Teško je bilo i ostalim igračicama srpskog tima da govore nakon poraza od nepobedive reprezentacije SAD.

''Bilo je teško, naravno. Mi smo verovali od samog početka pa sve do kraja utakmice. Borile smo se, htele smo da budemo spremne za ovaj meč, probale smo da pokažemo sebi da možemo da igramo, ali one su toliko jake... Očigledno nismo mogle bolje, da smo mogle pobedile bismo'', ističe Dajana Butulija.

Srpski tim će se sutra boriti za bronzu, a tim mora odmah da se okrene ka tom susretu.

''Najvažnije je da smo stvarno dale sve od sebe. Pokušale smo protiv reprezentacije koja je godinama favorit. Mi smo se spremale za ovo, nijedne sekunde nismo odustajale. Šta je tu je... Nas očekuje još mnogo posla i sad treba skupiti snagu i energiju za to što je pred nama'', rekla je Saša Čađo.

Meč Srbije za bronzanu medalju na programu je u subotu od 09:00, a protivnik će biti poražena selekcija sa meča Francuske i Japana.