Uspeo!

SRBIN VODIO AMERIKANCE DO OLIMPIJSKOG ZLATA: Zbog ovoga je godinama bio pod pritiskom!

Autor Dušan Ninković

Selektor američkog nacionalnog tima je srpskog porekla i nije mu bilo lako.

Američka reprezentacija je pobedom protiv Francuske (87:82) stigla do četvrtog zlata u nizu, a fenomenalni Kevin Durent ponovo je vodio tim. Na radost Grega Popoviča SAD su osvojile najsjajnije odličje, pa je njemu mogao da padne kamen sa srca.

I dok se prva zvezda tima koja je opet odigrala fenomenalno u finalu raspravljala na internetu, iskusni trener je pričao o svojim osećanjima. Prethodnih godina nije mu bilo lako.

Greg je prethodnih godina bio osporavan jer tim pod njegovom komandom nije blistao kao u nekim ranijim izdanjima...

''Ovo je najveća odgovornost koju sam ikada osećao. Bila je ogromna i stalno prisutna, već nekoliko godina. Sada se osećam veoma opušteno. Radujem se povratku u hotel i zato što ću imati - nešto'', rekao je Greg nakon finalne pobede.

I on je govorio o Kevinu Durentu, prvoj zvezdi ovog američkog tima i meča za zlato u Tokiju.

''Nije Durent poseban zato što je tako talentovan. Način na koji on radi na svojoj igri je impresivan. Radost koju ima dok igra košarku je kao osmoza, prenosi se i na ostale igrače'', zaključio je Popovič.

Amerikanci su stigli do 16. zlatne medalje, a od 1992. godine kada su profesionalci zaigrali po prvi put samo u Atini 2004. nisu bili najbolji.

Pogledajte detalje sa meča SAD i Francuske: