Nije Kraj

UZELA PETO ZLATO SA 39 GODINA, PA PORUČILA - VIDIMO SE U PARIZU! Ništa od penzije, hoće da poruši sve rekorde

Autor Nikola Lalović

Ne planira da se povuče, godine joj ništa ne mogu!

Izvor: Profimedia

Nije uspela Srbija, ali nije uspeo ni Japan u finalu. Američki drim tim ostaje nepobediv na Olimpijskih igrama, pošto su trijumfom na ovom turniru došle do sedme uzastopne zlatne medalje.

Neporažene su Amerikanke od 1992. godine, a od 2004. deo ovog tima je iskusna Diana Taurasi. Plej Finiksa ima 39 godina, a postala je uz saigračicu iz reprezentacije Sju Bird prva koja je ikad uzela pet košarkaških zlata. 

Posle finala sa Japanom koje je SAD dobila 90:75 ona Taurasi je šokirala javnost porukom! 

"Vidimo se u Parizu!"

Svi su mislili da je ovo njen poslednji ples, ali ona ne planira da se povlači. Hoće da zaigra i za tri godine, iako će tada imati 42! Njena saputnica na putu do pet zlata Sju Bird ipak neće ići tim putem.

"Nisam mogla da zatražim bolji kraj. Zaista nema puno šta da se kaže. Osećam ponos jer sam toliko dugo mogla da nosim ovaj dres, što sam igrala uz nju toliko koliko sam igrala. Pobeđivale smo i ne postoji niko uz koga bih to radije radila", rekla je Bird, a onda su njih dve zajedno otišle sa terena.

Diana se još uvek neće povući, a zanimljivo je da je najveća legenda srpske ženske košarke Sonja Vasić igrala u dve VNBA sezone rame uz rame sa njom u Finiksu.  

Tu je Taurasi provela čitavu dosadašnju karijeru i osvojila 3 šampionske titule, uz dve titule MVP-a finala i jednu titulu najbolje igračice regularne sezone.

Deset puta je bila Ol-Star, ali sve to bledi pred podatkom da ima pet olimpijskih zlata i da ne planira da stane!