BIĆE ZANIMLJIVO

BOGDANOVIĆ SPREMA OL-STAR VIKEND U BEOGRADU! Bogdan obećao iznenađenja: U kontaktu sam sa nekim igračima

Autor Nemanja Stanojčić

Bogdan Bogdanović je najavio spektakl tokom svog kampa predstojećeg vikenda

Izvor: MN Press

Osmeh na licu, veliki entuzijazam i želja da sve ponovo protekne savršeno. Tako je u kratkim crtama izgledao Bogdan Bogdanović kada se pojavio pred medijima u prostorijama "Dinamika".

Srpski košarkaš i član Atlante je predstavio svoj besplatni kamp koji će se održati od 27. do 29. avgusta na Kalemegdanu i u klubu "Dinamik".

Možda će vas zanimati

Pored njega je bilo i troje dece, devojka Iva i dva dečaka Vasilije i Ilija koji su mu zadali i određene izazove koje je završio bez mnogo problema.

"Ljubav je ista i to se nije promenilo. Razlika je što sam sad u drugoj ulozi. Neki trener, učitelj a mogu i da se igram sa njima. Zanimljivo je gledati iz ove perspektive", počeo je Bogdan.

Najavio je spektakl tokom narednog vikenda.

"Poenta je da svi uživaju i da imaju lepa sećanja. Moja vizija je da ne treba predugo da traje. Gledao sam na to kao na Ol-star vikend. Neka takmičarska varijanta i velika scena za njih da se pokažu pred publikom. Kod nekih se odmah vidi taj žar, posebno u takmičarskim delovima kampa. Pokazuju karakter, želju. Ima par njih koji mogu da imaju dobar dan protiv mene, ali su daleko još. Glavna stvar je ta ljubav prema tome, kasnije nastaje takmičarski duh, a tu je i prijateljstvo kao važan faktor. Oni koji su ranije bili se i dalje druže."

Pogledajte kako je konferencija izgledala:

Pred pitanja predstavnika medija su ga deca pitala o tome kako uspeva da bude stalno spreman i koji su njegovi ciljevi i snovi.

"Pričamo o tome svake godine na kampu. Radna etika je ključ uspeha i o tome pričamo na sastancima. Mladi ljudi misle da je lako, ali ima mnogo njih koji hoće da budu u tom rosteru od 12 igrača. Ništa ne sme da se uzme zdravo za gotovo. Moraju da budu strpljivi, da veruju u sebe. Tačno je da na terenu imaš saigrače, ali si u isto vreme sam i moraš da budeš spreman u glavi."

Nastavio je u istom dahu.

"Potrebno je da imaš velike i male snove, lestvica uspeha postoji. Motivacija vama je sada ulazak u Jedinstvenu ligu. Meni je cilj plej-of. Drugi je to nivo, daš tri trojke, protivnik pogodi isto toliko, ne možeš da napraviš razliku. To mi je trenutni motiv. Nekada moraš da se najedeš zemlje kada padneš, ali motiv je tu."

Zatim je došao na red na novinarska pitanja gde je fokus bio predstojeći besplatni kamp. Neposredno pre toga je ispunio i dva izazova.

"Hvala svima što su izdvojili vreme da dođu i da podrže promociju košarke kao sporta. Hvala "Adidasu" i ostalim sponzorima što su izašli u susret. Kada je kamp u pitanju, stavljam sebe u tu ulogu i vratim se nazad. Bio sam na Kališu kao klinac, bilo mi je zanimljivo da budem u masi te dece. I dalje pamtim te neke ljude od tada. Cilj mi je da nastavim tako."

Pogledajte kako je izgledalo ispunjavanje dva izazova - dve trojke iz mesta bez skoka i kontrola lopte na jednom prstu na 20 sekundi:

Prethodnih godina je bilo dosta poznatih saigrača poput Nikole Jokića, Nikole Vučevića, Badija Hilda. Nije želeo da otkrije ko će biti ovog puta.

"Bilo je lakše prethodnih godina, većina košarkaša je sada otišla. U kontaktu sam sa nekim igračima, pokušavam da ih dovedem. Neka ostane tajna."

Na kraju je usledilo pitanje o tome da li bi nešto menjao iz ove perspektive.

"Uf, teško pitanje. Ne bih ništa menjao. Svako ima svoj put, mora da ga traži. Taj put stalno traje i nikada nije isti. To je ono što te drži", završio je Bogdanović.

Biće definitivno zanimljivo tokom vikenda. Moći će mališani mnogo toga da nauče od srpske NBA zvezde.