PRVI TEST

ŽELJKOV PRVI MEČ I ODMAH UBEDLJIVA POBEDA! Partizan se igrao pred put u Hrvatsku, blistali Avramović i Ledej

Autor Nemanja Stanojčić

Partizan pod dirigentskom palicom Željka Obradovića ostvario laku pobedu protiv Zlatibora na pripremama

Izvor: MN Press

Prvi meč za Željka Obradovića po povratku na klupu Partizana i odmah pobeda!

Poslednjeg dana priprema na Zlatiboru su crno-beli odigrali meč protiv istoimenog protivnika i ostvarili su trijumf - 88:67 (29:13, 14:23, 23:15, 22:16).

Bio je to ujedno i prvi test za trofejnog stručnjaka od kada se vratio u voljeni klub, a skoro svi su dobili priliku da se pokažu. Od pojačanja u timu nisu bili Kevin Panter i Dalas Mur.

Partizan je furiozno započeo meč i već posle prve četvrtine su imali veliku prednost (29:13). Domaći tim je uspeo da uzvrati i da smanji zaostatak do odlaska na odmor (43:36).

Ipak, po povratku na parket je Obradovićev tim uspeo da povrati kontrolu, uveća prednost (66:51) i da privede duel kraju i dođe do trijumfa protiv Zlatibora.

PARTIZAN: Kuruks 9 (6sk), Glas 3, Ledej 18 (7sk), Zagorac 7, Avramović 19 (5as), Koprivica, Stepanović 3, Smailagić 16, Miletić, Jovanović, Trifunović 9 (6sk), Madar 2

ZLATIBOR: Nikolić 7, Protić 5, Čabrilo, Kutlešić 13 (5as), Vesović, Joksimović 9, Stojiljković, Jović, Milošević, Ros 15 (7sk), Vud 10, Borovnjak 8, Pavlović:

Ekipa Partizana se u subotu vraća u Beograd, pa sledi put na turnir u Opatiju (Hrvatska) gde će od 1. do 3. septembra igrati protiv Cibone, Cedevita Olimpije i Pezara.

Podsetimo, crno-beli su do sada doveli osam pojačanja, stigli su: Aleksa Avramović (Estudijantes), Zek Ledej (Armani), Rodions Kuruks (Milvoki), Dalas Mur (Gvangdžou), Alen Smailagić (Golden Stejt), Kevin Panter (Armani), Jam Madar (Hapoel Tel Aviv) i Balša Koprivica (Detroit).