SADA SE ZNA

SADA JE POZNATA TAČNA CIFRA! Čović razočaran potezom Obradovića: Legenda, ljubav prema klubu, a za 4 meseca uzeo TOLIKO

Autor Nemanja Stanojčić

Nebojša Čović je otkrio koliko novca je Saša Obradović novca dobio prošle sezone

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prošla je Crvena zvezda kroz turbulencije prošle sezone.

Doveden je Saša Obradović na mesto glavnog trenera kao legenda kluba. Međutim, posle nekoliko meseci je došlo do raskida saradnje.

Delovalo je da je sve sporazumno rešeno, ali je na kraju Obradović podneo tužbu i dobio novac. Na gostovanju na televiziji "Prva" je Nebojša Čović otkrio i tačnu cifru.

"Dejan Radonjić ostaje trener, ne menjamo ga. Jedno od najvećih razočarenja prošle sezone mi je bilo to. Ne volim da pričam o tome, ali mi je neverovatno da legenda Zvezde naplati 645.000 evra za četiri meseca. Te priče o ljubavi u sportu, to je ljubav do poslednjeg evra u svom džepu. Svi koji to pričaju nisu iskreni i tačka", rekao je Čović.

Obradović je u Zvezdu došao u junu 2020. godine i predstavljen je na Malom Kalemegdanu. Koliku želju je imao da preuzme tim govori i to da je sam platio deo obeštećenja Monaku kako bi ga pustili.

Ubrzo su stigla i pojačanja poput Džordana Lojda, Korija Voldena, Lengstona Hola, Duopa Rita, Marka Simonovića. Krenulo je uz dosta oscilacija, a stiče se utisak da se sve promenilo kada su se timu priključili Tejlor Ročesti, Džoni O'Brajant i Emanuel Teri. Usledio je pad forme i nekoliko poraza, pa je 24. decembra došlo do prekida saradnje. Nedugo zatim se u klub vratio Dejan Radonjić sa kim su osvojeni ABA liga, Kup i Superliga.