POJAČANJE

ZVEZDA POTVRDILA, META JE I LESOR! Radonjić traži centra, bivši igrač je na radaru, ali nije jedina opcija

Autor Nemanja Stanojčić

Matijas Lesor bi mogao da se vrati na Mali Kalemegdan

Izvor: MN Press

Sklapa Dejan Radonjić kockice za novu sezonu. Dovedena su važna pojačanja, ali se čeka još jedno bitno.

Traži se igrač na poziciji centra. Postoji dosta spekulacija oko "petice", a na radaru je Matijas Lesor.

Potvrdio je to Nebojša Čović prilikom gostovanja na "Prva TV", ali nije jedini. Spominje se i Greg Monro, a sa obojicom je Radonjić sarađivao u Bajernu.

"Naš cilj je da napravimo isti rezultat u ABA, Kupu i domaćem šampionatu. Imamo respektabilan tim. Ostao je još jedan igrač da se dovede. Centar. Matijas Lesor jeste u razmišljanjima, ali su tu i neki drugi igrači. Rešiće se to nadam se u narednih nekoliko dana. Želimo i što bolji rezultat u Evroligi", rekao je Čović.

Crveno-beli evroligaško takmičenje započinju protiv Fenerbahčea.

"Od 17 mečeva, sedam igramo u Areni, sedam u Pioniru, tri su 'otvorene' zbog poklapanja termina u Areni sa planiranim koncertima Ane Bekute, Zorice Brunclik i Bore Đorđevića. Nadam se da ćemo uspeti da uskladimo to nekako, ako mi budemo mogli sa Evroligom ili oni ljudi da pomere termine za koncerte. Mislim da su i oni Zvezdaši. Za Boru znam, čini mi se da su i njih dve isto", nasmejao se Čović.

Lesora navijači Zvezde pamte po dva poteza. Prvi je onaj u finalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti kada je promašio zicer i nije zakucao loptu u koš koja bi donela ekipi pobedu.

Drugi je onaj u dresu Monaka kada je u Podgorici psovao na srpskom jeziku nekoga od predstavnika Budućnosti. Podsetimo, Zvezda je do sada dovela sedam pojačanja, došli su: Nikola Kalinić, Eron Vajt, Nikola Ivanović, Nejt Volters, Luka Mitrović, Ostin Holins i Stefan Lazarević.