DRUŽENJE

BOGDANOVIĆ OKUPIO NAJTALENTOVANIJE DEČAKE I DEVOJČICE! Bogdan zadovoljan: Približavamo decu svojim snovima

Autor Nemanja Stanojčić

Bogdan Bogdanović je održao svoj peti kamp i još jednom oduševio najmlađe

Izvor: MN Press

Kraj avgusta obeležio je početak početak novog, tradicionalnog, košarkaškog kampa Bogdana Bogdanovića.

Bio je ovo peti kamp, a ove godine je okupio preko 60 talentovanih dečaka i devojčica uzrasta od 12 do 15 godina.

Mališani su mogli da uživaju u svemu na terenima "Dinamika", od treninga, revijalnih utakmica, motivacionih govora, ali i onog najbitnijeg - druženja i sklapanja prijateljstava.

Polaznici kampa su imali priliku da uče od Bogdanovića, jednog od najboljih srpskih košarkaša, ali i da rade sa iskusnim trenerima i tako savladaju nove veštine koje će im pomoći u budućnosti.

"Želja mi je bila da deci pružimo iskustvo jednog sportskog kampa, na kom mogu da se druže, uče, nauče nešto novo, kao i da dobiju sportsku opremu vrhunskog kvaliteta. Kišovito vreme za vikend nas je malo poremetilo, morali smo da vodimo dosta računa i merama protiv korone, kako bi deca bila bezbedna, ali smo uprkos tome uspeli da sprovedemo sve što smo planirali, uz sjajnu atmosferu", rekao je Bogdanović.

Deo programa bila je i revijalna utakmica igrača sa posebnim obrazovnim potrebama, članova udruženja "Moj red" i "Živimo zajedno" koja organizuju pomoć košarkašima sa posebnim potrebama. A, pošto je kamp usmeren i na druženje, bile su pripremljene i druge interesantne aktivnosti.

"Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u organizaciji, posebno se zahvaljujem 'Adidasu' na velikoj podršci i opremi koju su dobili svi kamperi, kao i svim sponzorima koji su podržali naš kamp. Mi nastavljamo da radimo na promociji košarke, i na tome da omogućimo da što se više dece približi ostvarenju svojih snova", jasan je Bogdanović.

Tokom proteklih pet godina više od 200 dece prošlo je kroz Bogdanov kamp, dok je u 2020. godine zbog specifičnih okolnosti događaj bio održan u virtuelnoj formi.