Uživo

PRVI PORAZ ŽELJKOVOG PARTIZANA: Šok u Hrvatskoj, Cibona srušila crno-bele!

Prvi poraz Partizana pod Željkom Obradovićem!

Izvor: MN Press

Niko ovo nije očekivao, ali Partizan je poražen u drugom meču Željka Obradovića na klupi crno-belih. Na prijateljskom turnira u Opatiji bolja je bila Cibona. 

Crno-beli su jako loše krenuli u meč, Cibona je od starta vodila, a iako su u drugom poluvremenu uspeli da se vrate i čak povedu, u finišu su opet pali. 

CIBONA - PARTIZAN 71:64 (22:11, 14:22, 9:11, 26:20)

Cibona - Partizan (sport)
Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Partizan je na startu imao minimalnu prednost, ali su onda tri trojke Cibone sve promenile. Serijom 12:0 tim iz Zagreba je na kraju prvih 10 minuta "duplirao" crno-bele 22:11. 

Zaigrao je mnogo bolje odbranu Partizan i u drugoj četvrtini serijom od 7:0 uspeo da smanji prednost protivnika na poluvremenu. Start drugog dela igre doneo je prvo vođstvo crno-belih posle dugo vremena (37:36), ali iako su crno-beli napravili razliku +6 u tom delu igre na kraju to nije bilo dovoljno. 

U poslednjem delu igre Cibona je iskoristila nesmotrenost crno-belih, na startu napravila +9 (59:50) i nije bilo povratka za ekipu Željka Obradovića.

Crno-beli nisu završili svoj nastup u Opatiji ovim porazom, već će u petak igrati sa Cedevita Olimpijom za treće mesto. 

CIBONA: Popić, Radovčić, Mustapić 2, Prkačin 7, Gegić 6, Vildoza 10, Majcunić 3, Gnjidić 7, Branković 13, Drežnjak 2, Rojvers 13, Nakić 8

PARTIZAN: Kuruc 5, Ledej 11, Zagorac 9, Avramović 9, Koprivica 2, Dangubić 4, Sepanović, Miletić 4, Jovanović, Mur 6, Trifunović 2

21:51

KRAJ! PORAZ PARTIZANA! Senzacija - Cibona slavila 71:64

Taman se približio Partizan, a onda poeni za Prkačina! Ledej promašuje ispod koša, a onda ponovo poeni Cibone. Tajmaut Obradovića! 

Trojka Vildose stavlja tačku! Sada i nesportska lična Ledeja, Vildosa penalima dodaje so na ranu. Na kraju i faul Avramovića.

CIBONA: Popić, Radovčić, Mustapić 2, Prkačin 7, Gegić 6, Vildoza 10, Majcunić 3, Gnjidić 7, Branković 13, Drežnjak 2, Rojvers 13, Nakić 8

PARTIZAN: Kuruc 5, Ledej 11, Zagorac 9, Avramović 9, Koprivica 2, Dangubić 4, Sepanović, Miletić 4, Jovanović, Mur 6, Trifunović 2

Cibona - Partizan (sport)
Izvor: YouTube/BC Partizan TV

21:45

37. minut: Cibona pred pobedom! 61:54

Baca Kuruc loptu u aut, a posle faula Zagorca slobodna bacanja za Mustafića. On pogađa prvo, a onda posle velikog pritiska crno-belih Ledej pravi faul.

Dalas Mur daje trojku, a onda Partizan uzima loptu! Ali sada vraćaju sudije loptu Ciboni i dva penala su za Amara Gegića.

21:38

35. minut: DRAMA U FINIŠU! 57:48 za Cibonu!

Drži Cibona prednost na startu, blokira Rivers Zagorca i Branković poentira u kontri. Ali Balša Koprivica daje prve poene na meču!

Sa druge strane Vildosa sam i daje trojku. Lovro Gnjidić daje poene, a onda Željko Obradović zove tajmaut. Daje Branković poene i opet tajmaut za Partizan!

21:25

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Vodi Cibona 45:44

Mnogo loših poteza sa obe strane, Stepanović je konačno probacio loptu kroz obruč, ali je isteklo vreme. Ali Jan Madar konačno daje poene.

Stala je Cibona potpuno u napadu, ali ni crno-beli ne blistaju. Cibosi poenima Vildose iz kontre dolaze do -1. Loš napad Partizana i vodi Cibona posle poena Brankovića!

21:15

25. minut: Preokret Partizana! 40:38

Loš početak drugog poluvremena, ali posle poena Radeta Zagorca uz faul Partizan je izjednačio. Nakon promašaja hvata loptu, opet je fauliran i donosi prednost svom timu.

Dobra odbrana, a onda promašaji crno-belih za tri, a onda sledi serija promašaja sa obe strane. Prekida je Zek Ledej poenima iz kontre. Drežnjak daje prve poene iz igre za Cibonu posle skoro pet minuta igre!

20:49

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Proradio Partizan - 36:33

Trojka za Aleksu Avramovića i prvi njegovi poeni na meču, ali Gnjidić daje poene na drugoj strani, a onda Avramović promašuje.

Slobodna bacanja za Dalasa Mura, ali plej crno-belih daje samo poen. Potom je fauliran i Nemanja Dangubič, a on je dao jedan poen sa penala. Pritisak Partizana i izgubljena lopta Cibone, pa je uz faul pogodio Jan Madar.

Na kraju su se crno-beli vratili na -3!

20:33

15. minut: Cibona i dalje vodi!

Počinje druga četvrtina trojkom Ledeja, ali vraća to Nakić. Potom Rodions Kuruks postiže dvojku. Pogađa i trojku Letonac, ali Nakić ponovo poentira iz kontre.

Jan Madar vraća trojku, a Reuvers zakucava i daje svoj osmi poen u narednoj akciji.

20:22

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Gubi Partizan 22:11

Ni posle tajmauta nisu stvari bolje za Partizan, pogađa Toni Nakić. Dangubić daje poene za Partizan posle dugo vremena i posle prvih 10 minuta vodi Cibona. 

20:15

7. minut; Panika! Trojke ubile Partizan - 16:9!

Zek Lidej daje poene sa kapice, a onda posle izgubljene lopte crno-belih daje poene Cibona, Trifunović je promašio trojku, kao i Avramović.

Vodi Cibona posle trojke, sada je 10:9! A onda još jedna trojka i sada je 13:9! Treća trojka zaredom, 16:9 i Želljko Obradović zove tajmaut!

20:10

5. minut: Za sada je gusto, 7:5

Posle nekoliko loših napada sa obe strane, ispod koša daje poene Cibona preko centra, a onda Jan Madar poentira. Cibona izjednačava, a onda posle faula nad Trifunovićem crno-beli opet vode. 

Ali Sulejmanović opet ispod koša fauliran i na liniji penala je. Promašuje oba puta. 

20:04

POČELO JE! 3:0 za Partizan!

Partizan je osvojio prvu loptu na meču, a Cibona je odmah krenula sa faulovima. Na kraju je Rade Zagorac sa uz faul dao i dva poena za prvo vođstvo na meču.

19:50

Zna se i sledeći rival!

Partizan sa Cibonom igra u okviru prijateljskog turnira u Opatiji, a u prvom meču tim Pezara savladao je Cedevita Olimpiju 91:88 i tako se plasirao u finale. Ukoliko Partizan pobedi sa njima će igrati u narednom meču. 

19:38

Dobrodošli!

Uskoro počinje drugi pripremni meč Partizana u kome se sastaju sa ekipom Cibone. U prvom su vrlo ubedljivo savladali tim Zlatibora, a to je bila prva utakmica Željka Obradovića po povratku na klupu crno-belih.