Uživo

MOĆAN PARTIZAN STIGAO DO STOTKE: Obradovićev tim razbio Cedevita Olimpiju!

Impresivan nastup beogradskog tima, nakon neočekivanog poraza u polufinalu turnira.

Izvor: MN Press

Košarkaši Partizana osvojili su treće mesto na turniru u Opatiji, pošto su u današnjem meču deklasirali Cedevita Olimpiju (100:83).

Bila je to impresivna partija tima Željka Obradovića, koji je danas uspeo da popravi utisak iz polufinala kada je neočekivano poražen od Cibone. Ipak, crno-beli su drugačijim pristupom, većom energijom i igrom sa mnogo više koncentracije danas bili surovi protiv predstavnika Slovenije.

Odbrana Partizana bila je na dobrom nivou i u prethodnom susretu, pa se čini da je pomak ka današnjem rezultatu napravio napad. Lopta je išla mnogo bolje, crno-beli su stvarali otvorene pozicije za šut, a to je i jedan od glavnih principa u Obradovićevoj igri.

Iz takvih situacija pogađali su gotovo svi, a navijače Partizana posebno mogu da raduju partije trojice srpskih igrača.

Kapiten Rade Zagorac sa nekoliko pogodaka iz otvorenih pozicija podizao je samopouzdanje, Nemanja Dangubić bio je zadužen za defanzivu i ''zaključavanje'' bekova, a Smailagić je pogađao gotovo sve što je šutnuo. Bio je ključni igrač u današnjoj pobedi, a videli smo i nekoliko atraktivnih zakucavanja po kojima je poznat.

Poeni sa večerašnjeg meča:

Cedevita Olimpija

Pulen 3, Edžim 13, Kene 18, Murić, Ogust 14, Blažič 11, Hodžić, Ščuka 13, Dimec, Radovanović, Karlmajkl 4, Rupnik 7

Partizan NIS

Kuruc 8, Ledej 9, Zagorac 12, Avramović 9, Koprivica 2, Dangubić 6, Smailagić 22, Jovanović, Mur 12, Glas 3, Trifunović 15, Madar 2

21:15

Statistika!

Cedevita Olimpija

Pulen 3, Edžim 13, Kene 18, Murić, Ogust 14, Blažič 11, Hodžić, Ščuka 13, Dimec, Radovanović, Karlmajkl 4, Rupnik 7

Partizan NIS

Kuruc 8, Ledej 9, Zagorac 12, Avramović 9, Koprivica 2, Dangubić 6, Smailagić 22, Jovanović, Mur 12, Glas 3, Trifunović 15, Madar 2

18:55

Kraj - 100:83!

Ni u jednom trenutku se Partizan nije opuštao, pa je Cedevita Olimpija deklasirana u Opatiji.

Partizan je odigrao najbolji meč u pripremnom periodu i lako stigao do pobede. Predvodio ih je Smailagić sa 22 postignuta poena.

18:49

Tajm-aut Partizana - 90:77!

Imaju njegovi igrači ubedljivu prednost i upisaće pobedu na ovom susretu, ali Željko Obradović nije zadovoljan. Malo odmora i ukazivanja na greške koje su pravili!

18:46

Gregor Glas!

Mladi slovenački košarkaš gregor Glas, koji je prethodne sezone nastupao za beogradski Dinamik, trenutno je na probi u Partizanu. On ulazi u igru nešto manje od četiri minuta pre kraja i verovatno će igrati do završetka susreta, kako bi pokušao da se nametne Željku Obradoviću.

18:42

Rešeta Smailagić - 83:63!

Centar Partizana može i za tri poena! Ovo je najveća prednost na meču.

Izvor: MN Press
18:40

Kraj 3. četvrtine - 71:57!

Još jedna odlična deonica Partizana. 

18:29

Crno-beli sigurno čuvaju prednost - 65:52!

Veliko će pojačanje za Partizan biti Alen Smailagić. U sistemima Željka Obradovića pokrivaće pozicije četiri i pet, kako se čini po pripremnim utakmicama, a njegove neverovatne fizikalije biće veliki problem za čuvare u narednoj sezoni.

18:15

Madar prvi put na parketu - 55:45!

Napravila je seriju ekipa Cedevita Olimpije, ali Željko Obradović ima spremno rešenje za to. Partizan će igrati sa dva plejmejkera. Na terenu su Dalas Mur i Jan Madar, koji upisuje prve minute danas.

Izvor: Profimedia
18:07

Raspucan kapiten - 53:37!

Pogodio je za tri poena Rade Zagorac, koji je naslednik Novice Veličkovića na mestu kapitena crno-belih. Nakon dva minuta treće deonice, beogradski tim ima velikih 16 poena prednosti!

17:50

POLUVREME - 47:33!

Mnogo su bolji crno-beli danas nego pre dva dana!

Odbrana je na visokom nivou, ali navijače Partizana može da raduje i napad. Igrači se mnogo bolje shvataju na terenu, a posebno može da raduje energija momaka koji su ulazili sa klupe. Tako je najbolji strelac beogradskog tima na poluvremenu Alen Smailagić koji nije imao ulogu startera.

Izvor: MN Press
17:35

Plus 10 - 35:35!

Odlična akcija crno-beli i nerazumevanje košarkaša Cedevita Olimpije doveli su do trojke Uroša Trifunovića koji je zaboravljen u levom korneru. Ovo je prva dvocifrena prednost na meču.

UROS TRIFUNOVIC kosarkas Partizana na utakmici ABA lige protiv Zadra u hali sportova Ranko Zeravica, Beograd 7.11.2020. godine Foto: DS / MN PRESS
Izvor: MN Press
17:34

Lako za Ledeja - 32:25!

Uspeva Partizan ponovo da se rezultatski odlepi, na polovini druge četvrtine. Sjajno je pogodio krilni centar koji je stigao iz milanske Olimpije, nakon što je nekoliko sekundi igrao leđima okrenut košu.

17:29

Odličan meč gledamo u Opatiji - 24:23!

Napravio je Alen Samilagić faul pri šutu za tri poena nad Jakom Blažičem, a nekadašnji igrač Crvene zvezde nije doneo izjednačenje! Pogodio je dva slobodna bacanja, pa prednost ostaje na strani crno-belih.

Izvor: MN Press

17:23

Kraj prve četvrtine - 22:16!

Crno-beli danas izgledaju mnogo bolje nego pre dva dana kada su poraženi od Cibone. Nekoliko odličnih napada pokazali su ono na čemu će Obradović insistirati u narednoj sezoni - šuteve iz otvorenih pozicija.

Iako je trofejni stručnjak gledao deset minuta košarke u kojima njegov tim nije gubio prednost, imao je šta da zameri igračima pa smo nekoliko čuli njegove povike sa klupe.

Izvor: MN Press

17:18

Smailagić - 21:11!

Razigrao se Partizan, a napadi su sada mnogo tečniji. Doneli su novu energiju Dangubić, Avramović i Smailagić, a bivši igrač Golden Stejta je već postigao devet poena!

17:14

Dangubić - 12:8!

Na isteku sedmog minuta prve deonice sjajan prodor Nemanje Dangubića. Bek Partizana postiže poene, a crno-beli i u ovim trenucima prikazuju neke zanimljive taktičke detalje.

Izgleda da će Željko Obradović često koristiti niske petorke u kojima su najbliži obruču Smailagić i Ledej. Oni su trenutno centarski tandem Partizana!

Izvor: MN Press
17:07

Nervozno na početku - 4:3!

Igra se više od tri minutau Opatiji, a videli smo samo tri koša na meču. Za Partizan su pogađali Kuruc i Dangubić, koji je meč počeo na klupi, pa crno-beli vode 4:3!

17:03

Startna petorka Partizana!

Dalas Mur - Rodios Kuruc - Rade Zagorac - Zek Ledej - Balša Koprivica

Izvor: MN Press
16:58

Meč za 3. mesto!

Cedevita Olimpija je poražena od Pezara nakon produžetaka (109:105), dok je Partizan izgubio od Cibone (71:64), pa će meč koji su mnogi videli kao finale turnira u Opatiji zapravo biti utakmica za treće mesto!

16:50

Dobar dan!

Košarkaši Partizana p'redvođeni legendarnim Željkom Obradovićem u sklopu priprema za novu sezonu učestvuju na turniru u Opatiji.

Nakon prvog meča i poraza od Cibone, utisak će morati da bude popravljen danas kada crno-beli igraju protiv Cedevita Olimpije! Ostanite uz MONDO i pratite tekstualni prenos meča.

Ukratko

  • Partizan je izgubio od Cibone - 71:64
  • Na turniru igra bez Kevina Pantera kog muči povreda ramena
  • Smailagić je imao problema sa okom prethodnih dana
učitaj još +