Uživo

ŽELJKOV PARTIZAN NIJE IMAO SNAGE ZA TROFEJ! Đorđević i Fener bez milosti u finalu, Smailagić jedini raspoložen!

Fenerbahče savladao Partizan u finalu na jakom turniru u Istanbulu.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

Dobila je publika u Istanbulu ono što je želela, imali su priliku da gledaju svog omiljenog trenera protiv tima za koji navijaju.

Na kraju je izostala rezultatska neizvesnost u duelu Fenerbahčea i Partizana, pošto je ekipa Saše Đorđevića ubedljivo savladala pulene Željka Obradovića - 62:89 (10:22, 23:25, 15:29, 14:13).

Publika je još jednom bila u transu kada je pozdravila trofejnog stručnjaka, što je bio slučaj i prethodnog dana, ali ovog puta se crno-beli nisu radovali.

Verovatno je veliki uticaj na to imao i polufinalni duel sa Monakom, pošto su igrali više od dva i po časa i što, pa su tek posle tri produžetka slomili otpor Monaka (120:114). Stigao ih je umor u finalu i meču za trofej, što je moglo da se vidi i na samom parketu.

Jedini raspoloženi u srpskom timu praktično je bio mladi centar Alen Smailagić koji je koliko-toliko održavao tim u životu. Sa druge strane Fener nije imao nameru da popusti, bilo je to vidljivo od starta, pošto su na pauzu otišli sa velikim vođstvom (31:47).

U drugom delu Đorđevićevi izabranici nisu spuštali nogu sa gasa, diktirali su tempo igre, uvećavali vosđtvo i zasluženo stigli do pobede u meču za trofej.

21:00

NAJZANIMLJIVIJI DETALJI

Pogledajte i najzanimljivije detalje sa utakmice:

20:55

ŽELJKU OVACIJE, DE KOLO MVP

Posle standardnog pozdrava dvojice trenera, Željko Obradović je odmah otišao u svlačionicu i ispraćen je ovacijama i aplauzima sa tribina. Potom su dodeljene nagrade.

Zagorac je kao kapiten primio nagradu za drugo mesto, dok je za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) proglašen Nando De Kolo.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

20:47

KRAJ

Utakmica je završena, ubedljiva pobeda Fenerbahčea - 62:89 (10:22, 23:25, 15:29, 14:13).

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

20:40

36' - ŽELJKOVI SAVETI

Pitanje pobednika je u Istanbulu odavno rešeno. Koristi ovo vreme Obradović da podeli asvete svojim giračima i da ih pripremi za sve ono što tek sledi u sezoni.Jedan od njih bio je Smailagić, jedan od retkih raspoloženih u crno-belom dresu. Na oko četiri minuta pre kraja turski tim uvećava prednost (58:81).

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

20:30

32' - POGAĐA MUR

Do poena je stigao i Dalas Mur, ali je prednost Fenerbahčea i dalje ogromna - 51:76.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

20:25

30' - FENERBAHČE DOMINIRA

Pred ulazak u poslednju četvrtinu Fenerbahče ima ogromnu prednost. Obradović tajm-autima pokušava da "razdrma" svoj tim - 48:76.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

20:20

27' - PREDNOST FENERA RASTE

Nastavlja Fenerbahče sa odličnom igrom, ne spuštaju nogu sa gasa. Na tri minuta pre kraja treće deonice imaju ogromnu prednost. Ledej je napravio nesportsku ličnu pa im je "pomogao" da se još više udalje - 43:66.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

20:11

24' - SMAILAGIĆ I DALJE JEDINI RASPOLOŽEN

Jedini košgeterski raspoložen igrač u Partizanu je i dallje Smailagić. Postigao je nove poene i drži svoj tim u igri (41:56).

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

20:06

21' - MEČ JE NASTAVLJEN

Počelo je drugo poluvreme - 33:50.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

19:49

20' - POLUVREME

Ledej je promašio trojku, a Madar faulom sprečava lake poene Akpinara koji je dao oba penala (28:41). Smailagić ostaje sam na šutu za tri i pogađa (31:41). Duverioglu ne pogađa, ali Ledeju ispada lopta, pa u pokušaju da je spasi završava među navijačima. Pomogli su mu da ustane i da se vrati na parket. Bartel prekida seriju trojkom (31:44).

Ledej zakucava na drugoj strani. Na poluvremenu Fenerbahče ima vođstvo - 33:47.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

19:41

18' - LEDEJ PREUZIMA ODGOVORNOST

Ledej je došao do poena (24:34), pa je onda iznudio faul Bartela. Ledej je sa penala spustio razliku na jednocifrenu (26:34). Akpinar je ekspresno uzvratio trojkom posle dodavanja De Koloa (26:37). Ledej preuzima odgovornost i nastavlja da pravi velike probleme odbrani Fenera. Za to vreme Šajok pogađa sa penala (28:39).

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

19:38

16' - PARTIZAN POENTIRA SA PENALA

Partizan pokušava, ali Fenerbahče im ne dozvoljava da spuste zaostatak. U pauzi je Obradović imao i kraći razgovor sa Zagorcem zbog faulova koje je napravio.

Obradović je imao kratak razgovor sa sudijama zog kašnjenja sa faulom, Madar je potom dao oba slobodna bacanja. Za to vreme Bartel pogađa u reketu (20:34). Smailagić je uhvatio skok u napadu, pa je fauliran na šutu, dao je oba (22:34). Duveiroglu je u narednom napadu promašio zakucavanje.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

19:32

14' - TROJKA SMAILAGIĆA

Panter je pogodio trojku, pa je Đorđević tražio mintu odmora (13:27). Zagorac je napravio faul, Henri je promašio sa poludistance. Smailagić je potom preneo loptu preko pola, a onda je pogodio za tri. A, nova greška odbrane je kažnjena lakim poenima De Koloa pod košem (16:29). Zagorac pravi drugu ličnu, pa izlazi iz igre, menja ga Dangubić, a Pjer dolazi do novih poena (16:32).

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

19:25

12' - POLONARA ZAKUCAVA

Nastavlja Fenerbahče sa odličnom igrom i u drugoj četvrtini. Mahmutoglu je promašio trojku, ali je Polonara bio najviši u skoku i zakucao je dok su ga igrači Partizana samo gledali. Potom je Biberović pogodio trojku - 10:27. Zatim je Polonara blokirao Smailagića koji je pokušao da realizuje zicer.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

19:22

10' - FENER IMA VELIKU PREDNOST

Greše crno-beli previše u odbrani. Ostavili su Mahmutoglua samog una šutu za tri što je on surovo kaznio. Panter je odložio za Madara koji nije uspeo da uzvrati (6:17).  Posle prve četvrtine Fenerbahče ima veliko vođstvo. Biberović je stigao da izblokira Madara, ali je potom Mahmatoglu faulirao Pantera na šutu za što je sudija Damir Javor video, a Kevin je dao sva tri - 10:22.

Izvor: Printscreen/TivbuSpor

19:14

6' - PRVI KOŠ CRNO-BELIH

Posle 10. poena Fenera je Obradović tražio tajm-aut. Ubrzo zatim je Ledej dao prvi poen za svoj tim na utakmici (2:10).

Izvor: Printscreen/Tivbu spor

19:10

5' - PARTIZAN BEZ POENA!

Posle pet minuta igre Partizan nije postigao nijedan poen. Fenerbahče vodi - 0:8!

19:03

2' - BLOKADA MILETIĆA

Bez previše poena na startu meča, igra se odlična odbrana, a Miletić je imao sjajnu blokadu na Bartelu (0:2).

Pred start meča su Đorđević i Avramović imali i srdačan pozdrav.

Izvor: Printscreen/Tivbu spor

18:55

POSTAVE

Poznate su startne postave:

Partizan: Avramović, Mur, Trifunović, Kuruks, Miletić

Fenerbahče: Pjer, Akpinar, Šajok, Bartel, Duverioglu

Izvor: Printscreen/Tivbu spor

18:29

UNIKS JE TREĆI

U meču za treće mesto na turniru u Istanbulu Uniks je savladao Makabi u neizvesnoj utakmici - 85:84 (29:13, 20:18, 19:28, 17:25).

18:16

SMAILAGIĆ MVP

U pobedi protiv Monaka je najkorisniji igrač (MVP) bio Alen Smailagić koji je meč završio sa 32 poena.

Više o tome možete pročitati OVDE.

Izvor: YouTube/Tivibu Spor

18:11

TRI PRODUŽETKA ZA FINALE

Košarkaši Partizana su do finala došli posle neverovatne drame. Bila su im potrebna tri produžetka da savladaju Monako, šampiona Evrokupa - 120:114.

Više o toem možete pročitati OVDE.

18:02

DOBRODOŠLI

Dobrodošli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja sa meča u Istanbulu.

Ukratko

  • Fenerbahče pobedio Partizan u finalu
  • Partizan koštala tri produžetka
  • Smailagić jedini raspoložen
učitaj još +