NEŠTO NOVO

SONJA VASIĆ NA NOVOM POČETKU! Legendarna košarkašica iz Švajcarske poručila: Ovaj program mi je otvorio oči

Autor Nemanja Stanojčić

Sonja Vasić nije mogla da sakrije oduševljenje posle novog iskustva.

Izvor: MN Press

Sve što je lepo ima kraj, pa je tako Sonja Vasić posle duge i uspešne karijere odlučila da ode u penziju.

Poslednji zvanični mečevi bili su joj na Olimpijskim igrama u Tokiju, a posle malog odmora i pauze su stigle nove vesti.

Legendarna košarkašica je bila deo FIBA projekta "Tajm-aut 2.0". U pitanju je edukativni program koji pomaže igračima da nauče nešto novo i budu spremni za nove korake u budućnosti. Pored Sonje su diplomirali još i Sani Bećirović, Evina Maltsi, Aksel Ervel, Gedrijus Gustas i mnogi drugi.

Priznanja im je dodelio generalni sekretar FIBA Andreas Zagklis i poželeo im je puno sreće u novim pohodima, dok Sonja nije mogla da sakrije oduševljenje u Švajcarskoj.

"Pridružila sam se ovom programu jer sam znala da ću uskoro završiti karijeru. Dvoumila sam se između dva izbora - ostanka u košarkaškom svetu ili potpunog izlaska odatle kada odem u penziju. Međutim, ovaj program mi je otvorio toliko novih vidika i pomogao mi je da naučim mnogo toga. Shvatila sam da si kao igrač svestan samo jednog malog dela košarkaškog sveta i zato mi je ovaj program pomogao da vidim sve svoje mogućnosti u košarci, ali i da vidim koje uloge ne bih volela da radim", istakla je Sonja.

MVP Evropskog prvenstva, koje je Srbija osvojila, je preporučila i drugima da se oprobaju.

"Ovo iskustvo mi je otvorilo oči, ne samo zato što sam naučila dosta, već i zbog toga što sam upoznala mnogo novih ljudi, kako bivših igrača, tako i raznih funkcionera koji su imali različite priče o svojim putevima. To je iskustvo koje bi svi trebalo da probaju i preporučila bih ga svim igačima. Naravno, to više odgovara onima koji su na zalasku karijere, jer mogu da se fokusiraju više na program, ali smatram da svi treba da dobiju šansu ida se oprobaju. Nadam se da će se ovaj program nastaviti i da će mnogi igrači proći kroz ovo", rekla je Sonja Vasić.

Vreme je za neki novi početak...