GOTOVO

ZVANIČNO! SRBIJA JE OSTALA BEZ SELEKTORA! Kokoškov je bivši, sada su otvorena vrata za povratak legende!

Autor Nemanja Stanojčić

Sada je i zvanično. Kokoškov više nije selektor.

Izvor: MN Press

Sada je i zvanično. Košarkaška reprezentacija Srbije nema selektora!

Doskorašnji šef struke Igor Kokoškov od danas i zvanično više nije na klupi "orlova". Potvrda je stigla

"Košarkaški savez Srbije i dosadašnji selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Igor Kokoškov sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji. Košarkaški savez Srbije želi Igoru mnogo sreće i uspeha u nastavku trenerske karijere, uz zahvalnost za rad i trud. KSS će se u narednom periodu angažovati u izboru novog selektora, o čemu će javnosti biti blagovremeno obaveštena", navodi se u saopštenju.

Sada su i definitivno otvorena vrata Svetislavu Pešiću koji se najčešće dovodio u vezu sa mestom selektora...

Kokoškov je u novembru 2019. godine seo na klupu Srbije, ali nažalost nije uspeo da ostvari ni blizu toliko uspeha kao sa selekcijama Gruzije i Slovenije sa kojom je osvojio Evropsko prvenstvo.

Da su male šanse da ostane na tom mestu postalo je jasno kada je nacionalni tim ostao bez plasmana na Olimpijske igre, posle poraza od Italije u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu. Stvari su postale još jasnije kada je raskinuo ugovor sa Fenerbahčeom i vratio se u NBA ligu kao pomoćnik Džejsonu Kidu u Dalasu.

Kao što je MONDO već pisao, legendarni Kari je veoma blizu povratka na mesto uspeha. Savez će morati što pre da reši pitanje novog selektora pošto ekipu već u novembru očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Podsetimo, Pešić je sa reprezentacijom je 2001. godine osvojio Evropsko prvenstvo u Turskoj, a godinu dana kasnije i Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu.